Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

POMOCY - Wycieraczka tył (avant) pracuje nonstop - POMOCY

Elektryka
ODPOWIEDZ
jargol6967
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

POMOCY - Wycieraczka tył (avant) pracuje nonstop - POMOCY

Post autor: jargol6967 » 12 maja 2016, 13:59

<zalamka> Witam wszystkich, otóż juz od zakupu nie działała mi wycieraczka z tyłu. W końcu sie przemogłem - padło na silniczek wycieraczki. Zakupiłem Nowy zamiennik - i tuż po montażu zdziwienie. Po właczeniu trybu dzialania na manetce wyszstko ejst ok ( działa w przerywanym trybie) ale wyłaczenie tylniej wycieraczki na manetce skutkuje..... ciagła pracą wycieraczki bez przerw (analogicznie odwrotnie - bo nei powinny w ogole dzialac). Nie chcac zatrzec nowego silniczka i nie majac wiecej pomyslow postanowilem chwilowo wyjac bezpiecznik tylneij wycieraczki.... Prosze pomozcie mi bo boje sie ze utopilem pieniazki w cos co i tak nie bedzie dzialac normalnie a tak to zona dodatkowo bedzie miala mi co wypominac.... Prosze o szybka i racjonalna instrukcje jak to naprawic. W przypadku dostania (wyjecia manetki ew przekaznika bede bardzo wdzieczny za kazdy mozliwie najszczegolowszy tutorial jak tam sie dostac...) Nie jestem lewy w elektryce ale dobieranie sie do przekaznika przyprawia mnei o zawrot glowy . W razie pytan Auto - AUDI A6 C5 1999r. 2,5TDI 150@180KM TipTronic Quattro.

[ Dodano: 2016-05-12, 08:00 ]
up

[ Dodano: 2016-05-12, 13:59 ]
Dodam jescze ze spr miernikiem i na jednym kablu po przekreceniu zaplonu mam +12V nonstop i oczywiscie dziala nonstop wycieraczka. Czy ucinajac ten kabel beda dzialac pozostale tryby pracy wycieraczki tylnej??? Prosze pomozcie....

Awatar użytkownika
bendzji
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2018
Moje auto: Inne
Nadwozie: Inne
Napęd: Brak
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel

Post autor: bendzji » 13 maja 2016, 22:16

przekaźnik to pikuś - 6 śrub i zrzucasz osłonę nad nogami kierowcy , manetki to zrzucenie kierownicy itd. - opis masz w sieci w tematach o montażu tempomatu do C5

Ziomek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Andrzej
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.8T ANB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Ziomek » 14 maja 2016, 13:46

Może odbiegnę trochę od tematu ale ja częściej myje auto niż używam tylnej wycieraczki, może przez to że tył mam cały ciemny ale jak się zepsuje silniczek i jak usterkę zauważę to raczej szkoda mi go nie będzie.

jargol6967
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: jargol6967 » 20 maja 2016, 14:37

jakos sobie poradzilem - zabawa w sapera - przeciety przewod zielony i wszystko gra;) poizolowane i bezpieczne , moze to nie metoda z aso ale dziala

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja