S6 C5 by krzysiek_krakow
-
- Forum Audi A6 / A7
Przy stanie licznika 243800km auto odstawione zostało do serwisu asb. Coś mnie tak męczyła ta wymiana oleju w skrzyni przez poprzedniego mechanika i umyślałem sobie żeby zrobił to ktoś kto zajmuje się tym na co dzień.No więc na pocztek smutna sytuacja bo dowiedziałem się że miska skrzyni nie była do tej pory odkręcana i filtr też nie był wymieniany a przecież w listopadzie zeszłego roku za to wszystko płaciłem.
Dobra informacja taka że po tej wymianie oleju skrzynia troszkę lepiej zmienia biegi(może to autosugestia, albo ze względu na mniejsze obciążenie- w końcu to kilka stówek mniej w portfelu) ale jest lepiej.No i jeszcze dowiedziałem się że generalnie to zdziwiam apropo tej skrzyni, że jest w bardzo dobrym stanie i nie ma jej co ruszać.Jest to moje pierwsze auto z asb więc nie wiem jak to powinno się zachowywać.Wizualnie nie zmieniło się prawie nic.Tylnia wycieraczka z fabi została zastąpiona płaską i tyle.Po tym jak nie było poważnych kupujących na pojazd "obraziłem się" i go nie sprzedaje.W najbliższym planie jest wycieczka do mg motorsport na wydech i potem do ctr albo do dynosoft na program.
Dobra informacja taka że po tej wymianie oleju skrzynia troszkę lepiej zmienia biegi(może to autosugestia, albo ze względu na mniejsze obciążenie- w końcu to kilka stówek mniej w portfelu) ale jest lepiej.No i jeszcze dowiedziałem się że generalnie to zdziwiam apropo tej skrzyni, że jest w bardzo dobrym stanie i nie ma jej co ruszać.Jest to moje pierwsze auto z asb więc nie wiem jak to powinno się zachowywać.Wizualnie nie zmieniło się prawie nic.Tylnia wycieraczka z fabi została zastąpiona płaską i tyle.Po tym jak nie było poważnych kupujących na pojazd "obraziłem się" i go nie sprzedaje.W najbliższym planie jest wycieczka do mg motorsport na wydech i potem do ctr albo do dynosoft na program.
-
- Forum Audi A6 / A7
Poważny kupujący to dla mnie taki który wykłada kase.A tak już na poważnie to całe zdanie które zacytowałeś należy traktować jako żart z mojej strony.Auto było wystawione bo przeleciała przez głowe pewna myśl, nie sprzedało się to też dobrze.
No i pokaż proszę zdjęcia nowego nabytku bo jakoś nie mogę nigdzie wypatrzeć.
No i pokaż proszę zdjęcia nowego nabytku bo jakoś nie mogę nigdzie wypatrzeć.
-
- Forum Audi A6 / A7
Jako że Coolibeer, już jakiś czas temu odwołał zime w Krakowie to ja też zmieniałem koła ale dopiero dziś był czas i pogoda żeby umyć wóz.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
To co widać na foto to szyby z tyłu zmieniły kolor i wyblakła folia na tylnych lampach.
Na razie w planie na przyszły tydzień czyszczenie kolektora oraz wymiana węży podciśnienia.
Cały czas odkłada mi się ta wizyta w mg motorsport bo "ciągle coś", całe szczęście nie z autem tylko we wszelkich innych tematach.
To co widać na foto to szyby z tyłu zmieniły kolor i wyblakła folia na tylnych lampach.
Na razie w planie na przyszły tydzień czyszczenie kolektora oraz wymiana węży podciśnienia.
Cały czas odkłada mi się ta wizyta w mg motorsport bo "ciągle coś", całe szczęście nie z autem tylko we wszelkich innych tematach.
-
- Forum Audi A6 / A7
Tego wydechu to ja też się nie mogę doczekać ale w maju wypada legoland z synem no i chyba braknie na wszystko na raz, a jeśli chodzi o zabawki to niestety jego są przed moimi
W mg krzyknęli 5500PLN za cały wydech z katalizatorami od kolektorów, zasięgałem jeszcze opinii z innej dość znanej firmie(której nazwy nie wymienie przez grzeczność) zajmującej się wydechami to proponowali my tłumiki końcowe uniwersalne po 350pln i jeszcze żeby im wymiary podesłać bo nie wiedzą co to za auto i co chodzi.Co do katalizatorów to też dowolność.

- Kamilson100
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
I znowu "kilka" stówek mniej z portfelu po wizycie u mechanika. Ale z racji czyszczenia kolektora dolotowego albo może filtra powietrza K&N, a może o wymiany wężyków podciśnienia auto zdecydowanie lepiej przyspiesza. A tak na poważnie to wymieniona jest jeszcze odma i wymieniony łącznik elastyczny wydechu bo był dziurawy a za lepsze przyspieszenie i hamowanie również oprócz autosugestii odpowiada jeszcze malowanie zacisków na sportowy czerwony kolor.
Tak czy inaczej oprócz wydechu to powymieniane części z dobrych na nowe. W czasie jak auto było u mechanika to przewineła się myśl o sprzedaży ale jedna jazda po naprawach i myśl raczej nieaktualna.
Tak czy inaczej oprócz wydechu to powymieniane części z dobrych na nowe. W czasie jak auto było u mechanika to przewineła się myśl o sprzedaży ale jedna jazda po naprawach i myśl raczej nieaktualna.
- Krzysiek93ZS
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Z wierzchu nic się nie zmieniło:
![Obrazek]()
Natomiast w środku...też nic się nie zmieniło, zastosowałem praparat gliptone i skóra na fotelach wygląda jak nowa. Jak dla mnie efekt piorunujący po tym jak używałem pianki sonax albo innych specyfików zakupionych przez żone do tapicerki skórzanej.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Moje auto ma na liczniku przebieg na ten moment 247000km i te zdjęcia foteli są tematem do przemyślenia kupujących auta z magicznym przebiegiem w okolicach 200000km i fotelami wyświechtanymi jak by się tam stado murzynów ...... przewineło
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Natomiast w środku...też nic się nie zmieniło, zastosowałem praparat gliptone i skóra na fotelach wygląda jak nowa. Jak dla mnie efekt piorunujący po tym jak używałem pianki sonax albo innych specyfików zakupionych przez żone do tapicerki skórzanej.
Moje auto ma na liczniku przebieg na ten moment 247000km i te zdjęcia foteli są tematem do przemyślenia kupujących auta z magicznym przebiegiem w okolicach 200000km i fotelami wyświechtanymi jak by się tam stado murzynów ...... przewineło
-
- Forum Audi A6 / A7
IreK_PV808 "zaraził" mnie wizytą w gtp. Jako że ta firma nie pracowała w maju i czerwcu to jutro się do nich wybieram zbadać temat. Nie ukrywam że jest mi do nich dużo bliżej niż do mg i cała operacja była by dużo łatwiejsza. W każdym razie podjade do nich jutro i pogadam, zobaczymy co z tego będzie. Zależy mi na tym żeby wydech był policzony pod ten silnik a nie na pałe zamontowany przelot który będzie brzmiał ładnie ale pogorszy osiągi. Tak czy inaczej temat wydechu nie umarł, ciągle jest aktualny. Jak będą jakieś konkrety to zaraz będę się chwalił. A Ty Coolibeer ogarnołeś kable, można robić logi?