Wyjący wentylator klimatyzacji
Wyjący wentylator klimatyzacji
Jakiś czas temu moją uwagę przykuł wentylator klimatyzacji (ten od przodu auta - 8D0 959 457B) - czasami strasznie wyje. Nie jestem w stanie znaleźć żadnej prawidłowości. Potrafi wyć jak jest zimno, potrafi wyć jak jest ciepło. Chwilę po uruchomieniu auta i po długiej jeździe. Czy to normalne zachowanie? Wycie przypomina trochę pisk.
Druga sprawa: zacząłem szukać zamiennika. Niestety wujek Google po numerze spisanym z mojego wentylatora wyszukuje tylko używki. ETKA online twierdzi, że ta część powinna mieć oznaczenie 4B3 959 457 - wyszukując po tym numerze mogę już dotrzeć do polskich sklepów. Czy te części są zamienne? Czasami po 457 występują jeszcze litery A lub B. Czy to ma jakiekolwiek znaczenie?
Druga sprawa: zacząłem szukać zamiennika. Niestety wujek Google po numerze spisanym z mojego wentylatora wyszukuje tylko używki. ETKA online twierdzi, że ta część powinna mieć oznaczenie 4B3 959 457 - wyszukując po tym numerze mogę już dotrzeć do polskich sklepów. Czy te części są zamienne? Czasami po 457 występują jeszcze litery A lub B. Czy to ma jakiekolwiek znaczenie?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
No właśnie znaleźć część z początkiem 8D0 jest strasznie ciężko. Tak jak pisałem: linki do samych używanych. Ale np. iParts.pl pokazuje, że NRF 47206 jest zamiennikiem 4B3959457 i może być zamontowany w 2.7T ARE. Sam już nie wiemmrporpoise pisze:Może się różnić mocowaniem, mocą... Ciebie interesuje 200W 280mm wentylatorJest kilka, produkcja GATE lub VALEO. Generalnie powinieneś dostać wetylator w jakimś intercars bez problemu.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Leszek
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Kontakt:
Niestety praktycznie wszystkie zamienniki kosztują ~500zł+mrporpoise pisze:No to się zgadza. Jak deklarują że to zamiennik, to jeśli nie będzie pasował, muszą wymienić. Od tego jest rękojmia. Powinien pasować. Ale drogi zamiennik sobie wybrałeś

No to spoko, w takim razie szukam 4B3959457.mrporpoise pisze:EDIT: A części z początkiem 8D0 nie znajdziesz, bo wycofana i zastąpiona tym wentylatorem który podałeś za ETKA
Dziękuję za pomoc

-
- Forum Audi A6 / A7
Być może. W kilku miejscach spotkałem się z opisem, że jest to wentylator elektryczny klimatyzacji. Fakt jest taki, że musi być jakoś powiązany z klimatyzacją, bo jak ją wyłączam, to przestaje wyćratownikmed pisze:Witam Kolego ten od przodu auta nie jest wentylatorem od klimy tylko ten wewnatrz od pasażera

-
- Forum Audi A6 / A7
to jest to błedny opis przerabialem ten temat trzy miesiace bo po zgaszeniu auta wył mi na drugim biegu przez pól godz i nikt nie wiedział dlaczego ,ale doszedłem do tego sam
Moje pytanie jak wł. klime to powinien ci sie załączyc ten od srodka wentylator a jak on nie bedzie chodził to ten na zewnątrz bedzie nadrabiał za niego i beda cyrki sie działy
[ Dodano: 2016-04-27, 16:10 ]
literówka wł na drugi bieg

[ Dodano: 2016-04-27, 16:10 ]
literówka wł na drugi bieg
alvaro
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7