Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi a6 c5 2.5 TDI problem z ABS i AIR BAGIEM.

Elektryka
ODPOWIEDZ
Aszescmaniek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi a6 c5 2.5 TDI problem z ABS i AIR BAGIEM.

Post autor: Aszescmaniek » 11 kwie 2016, 00:34

<wnerw> Witam. Problem mam taki iż mam "choinkę" na desce rozdzielczej... Byłem w warsztacie zostawiłem audi na 2 dni bo mieli się uporać i nic. Podłączyli ją pod kompa, coś tam pogrzebali, skasowali 120 zł i nic nie zrobili, bo podobno jakiś sterownik ABS'ów nie działa. Nie zależy mi na tym żeby działały poduszki jak i ABSy tylko na tym żeby nie było tej "choinki" i nie migał mi ten wykrzyknik, bo nawet w kompa nie mogę wejść. A6 avant 1998/1999. Proszę, pomóżcie mi z tym.
<wnerw> <wnerw>

Audi A6 Polska
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: Audi A6 Polska » 11 kwie 2016, 09:02

Ale co konkretnie Ci padło ?
Prócz choinki masz problem z ABSem ?
Działa lub nie działa ?

Awatar użytkownika
Vito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Vito » 11 kwie 2016, 10:03

Aszescmaniek, skoro masz choinkę jest to znak że więcej jak jeden element wymaga naprawy.Piszesz że podpięli auto pod kompa i nic nie zrobili,ale wiesz że czujnik ABS jest nawalony.Musisz zatem zacząć usuwać usterki kolejno jedna po drugiej począwszy od czujnika ABS.
Zacznij może od profesjonalnego warsztatu,bo w tym jak widzę nic konkretnego Ci nie powiedzieli,kasę wzięli i koniec.
Gdyby to był profesjonalny warsztat wymienili by uszkodzoną część lub elektronikę i basta.
Nie pisz że nie zależy Ci na działaniu ABS i poduch bo to w końcu elementy poprawiające Twoje i innych bezpieczeństwo.
Poszukaj dobrych magików w swoim regionie i tam wstaw auto bo sam niewiele zdziałasz.
Tyle mogę doradzić.

Zołza1989
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Zołza1989 » 22 kwie 2016, 16:34

Kochani mam ten sam problem :( po wlaczeniu zaplonu swieci mi airbag, abs i czerwone "P" (hamulec reczny) tak jakby byl akumulator rozladowany, bo ledwo co.. do tego wskazowka wskaznika akumulatora pokazuje tak jakby byl rozladowany... do tego ten czerwony wykrzyknik miga 3x... jak wylacze zaplon i znow wlacze to jest git... druga sprawa to nawiew, miga przez 2-3 min i pozniej sie uspokaja :( a trzecia to temperatura na zewnatrz, kontrolka pokazuje bledna temperature albo wcale.. a czasami dziala prawidlowo...

Awatar użytkownika
Vito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Vito » 23 kwie 2016, 08:06

Zołza1989, Konieczne jest podłączenie Autka pod kompa,na podstawie badania będzie wiadomo jakie kody wywala i co może być uszkodzone.Auto być może jest teraz w trybie awaryjnym,błędy trzeba wykasować,pojeździć z dzień i kolejnego dnia wykonać ponowne badanie komputerem,wynik jeśli będzie z kodami uwidoczni co dokładnie wymaga naprawy.Wtedy już po nitce do kłębka :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja