Audi a6 c5 2.5 TDI problem z ABS i AIR BAGIEM.
-
Aszescmaniek
- Forum Audi A6 / A7

Audi a6 c5 2.5 TDI problem z ABS i AIR BAGIEM.
-
Audi A6 Polska
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Aszescmaniek, skoro masz choinkę jest to znak że więcej jak jeden element wymaga naprawy.Piszesz że podpięli auto pod kompa i nic nie zrobili,ale wiesz że czujnik ABS jest nawalony.Musisz zatem zacząć usuwać usterki kolejno jedna po drugiej począwszy od czujnika ABS.
Zacznij może od profesjonalnego warsztatu,bo w tym jak widzę nic konkretnego Ci nie powiedzieli,kasę wzięli i koniec.
Gdyby to był profesjonalny warsztat wymienili by uszkodzoną część lub elektronikę i basta.
Nie pisz że nie zależy Ci na działaniu ABS i poduch bo to w końcu elementy poprawiające Twoje i innych bezpieczeństwo.
Poszukaj dobrych magików w swoim regionie i tam wstaw auto bo sam niewiele zdziałasz.
Tyle mogę doradzić.
Zacznij może od profesjonalnego warsztatu,bo w tym jak widzę nic konkretnego Ci nie powiedzieli,kasę wzięli i koniec.
Gdyby to był profesjonalny warsztat wymienili by uszkodzoną część lub elektronikę i basta.
Nie pisz że nie zależy Ci na działaniu ABS i poduch bo to w końcu elementy poprawiające Twoje i innych bezpieczeństwo.
Poszukaj dobrych magików w swoim regionie i tam wstaw auto bo sam niewiele zdziałasz.
Tyle mogę doradzić.
-
Zołza1989
- Forum Audi A6 / A7

Kochani mam ten sam problem
po wlaczeniu zaplonu swieci mi airbag, abs i czerwone "P" (hamulec reczny) tak jakby byl akumulator rozladowany, bo ledwo co.. do tego wskazowka wskaznika akumulatora pokazuje tak jakby byl rozladowany... do tego ten czerwony wykrzyknik miga 3x... jak wylacze zaplon i znow wlacze to jest git... druga sprawa to nawiew, miga przez 2-3 min i pozniej sie uspokaja
a trzecia to temperatura na zewnatrz, kontrolka pokazuje bledna temperature albo wcale.. a czasami dziala prawidlowo...
Zołza1989, Konieczne jest podłączenie Autka pod kompa,na podstawie badania będzie wiadomo jakie kody wywala i co może być uszkodzone.Auto być może jest teraz w trybie awaryjnym,błędy trzeba wykasować,pojeździć z dzień i kolejnego dnia wykonać ponowne badanie komputerem,wynik jeśli będzie z kodami uwidoczni co dokładnie wymaga naprawy.Wtedy już po nitce do kłębka ![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)