"Drewniane zawieszenie" A6 C5 ASN
"Drewniane zawieszenie" A6 C5 ASN
Szanowni koledzy podpowiedzcie co jeszcze mogę sprawdzić w temacie zawieszenia bo od jakiegoś czasu mam wrażenie, że zawieszenie zmieniło się ze sprężystego w takie drewniane, tępe nie wiem jak to opisać. Sprawdzałem na szarpakach, sprawdzone amortyzatory(przod i tył bo to quattro) i nie ma luzów, amory sprawne może nie idealne ale ok. I już nie mam pomysłu co jeszcze sprawdzić.
Nidgy nie umierałbym za swoje przekonania, bo moge się mylić.
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
W wielowahaczu na szarpakach nie wyjdą wszystkie maknamenty (jeśli takie są), ponieważ zawias jest wtedy obciążony masą własną auta.seb100 pisze:Sprawdzałem na szarpakach,
Sprawdzanie amortyzatorów na stacji diagnostycznej nie daje poprawnych wyników, zależy to od zbyt wielu czynników: opony, ciśnienie w nich, równomierne obciążenie obu osi itd... dlatego nie ma się co sugerować. Najlepiej sprawdzić je wzrokowo pod kątem wycieków a następnie uginając energicznie karoserię przy każdym kole obserwować, czy stabilizuje się ona po max jednym wychyleniu.seb100 pisze:sprawdzone amortyzatory(przod i tył bo to quattro) i nie ma luzów, amory sprawne może nie idealne ale ok
Może powiedz jaki masz typ zawieszenia 1BA, 1BE? Było coś wymieniane, czy jeszcze ori?
Pozdrawiam...