Cześć,
Minął ponad tydzień jak cieszę się użytkowaniem swojej A6 C5.
Zabieram się więc za kosmetykę i tak...
Przyciski mam już zmienione na przedlifta, ale mam problem, że na wyświetlaczu z prawej strony nie pokazuje przecinka i tego co jest za nim.
Gdy dociskam palcem obudowę wokół wyświetlacza wszystko pokazuje się prawidłowo.
Obstawiam więc:
1) Wersja optymistyczna - wtyczka nie do końca wpięta (ew. jakaś taśma od wyświetlacza)
2) Wersja mniej optymistyczna - wymiana wyświetlacza.
O ile wariant 1 nie sprawi mi większych trudności o tyle z drugim mogę mieć problem.
Ktoś wymieniał kiedyś ten wyświetlacz i może podpowiedzieć jak się do tego zabrać?
Wymiana wyświetlacza w klimatroniku
Wymiana wyświetlacza w klimatroniku
Pozdrawiam,
Grado
Grado
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
okdkręcasz z tyłu śrubki i panel przedni schodzi , odpinasz czerwoną tasmę ( na drugiej fotce widać , już panel przedni zdjęty ) i masz:
![Obrazek]()
![Obrazek]()
potem śrubki na płytce drukowanej , trzymają panel przedni z przyciskami ( na fotkach brak srubek bo już kiedyś rozkręcałem )
![Obrazek]()
Potem płytka odchodzi , ekrany są wlutowane - lutownica i odsysarka powinny dać radę ( hot air byłby idealny
)
A może to kwestia zimnych lutów?
potem śrubki na płytce drukowanej , trzymają panel przedni z przyciskami ( na fotkach brak srubek bo już kiedyś rozkręcałem )
Potem płytka odchodzi , ekrany są wlutowane - lutownica i odsysarka powinny dać radę ( hot air byłby idealny

A może to kwestia zimnych lutów?