[ AGA 2.4 165 KM] Cewka zapłonowa pada co pół roku
-
- Forum Audi A6 / A7
Nie chcę straszyć i wyrokować ale mi ERA wys..a się po pół roku używania. Kupiłem BREMI w iParts za 800 zł i jak na razie rok już latam (>25000km). Oby w twoim przypadku tak nie było. ERA padła mi w delegacji na drugim końcu PL, od tego czasu wożę starą oryginalną (jest trochę zużyta ale zapłony nie wypadają) w schowku w bagaju jak w czasach Syreny ;P
Mam nadzieję, że w moim przypadku tak nie będzie. Po za tym po nauczce z NGK też będę woził swoją starą cewkę w bagażniku.fan_quattro pisze:Nie chcę straszyć i wyrokować ale mi ERA wys..a się po pół roku używania. Kupiłem BREMI w iParts za 800 zł i jak na razie rok już latam (>25000km). Oby w twoim przypadku tak nie było. ERA padła mi w delegacji na drugim końcu PL, od tego czasu wożę starą oryginalną (jest trochę zużyta ale zapłony nie wypadają) w schowku w bagaju jak w czasach Syreny ;P
- PiterekQuattro
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
No i dziś cewka ERY się wyp........a. Na benzynie jest ok natomiast na LPG już auto drży i wypadają zapłony + strzały w wydech lecą.
Po pracy będę musiał rozpisać koszty przeróbki na pojedyncze cewki na nowych częściach bo po zrobieniu 20k km autem muszę zmieniać znów cewkę.... albo zakup BREMI jak kolega rok temu pisał, aby w nią zainwestować.
Po wstępnym przeliczeniu konektory + kable to ok 100zł, cewki nowe BERU 06E 905 115 720zł, całość zamknie się w 820zł + 2 popołudnia na złożenie i podmiankę. No to czekamy na wypłatę i przerabiamy, bo mnie krew zaleje...
Po pracy będę musiał rozpisać koszty przeróbki na pojedyncze cewki na nowych częściach bo po zrobieniu 20k km autem muszę zmieniać znów cewkę.... albo zakup BREMI jak kolega rok temu pisał, aby w nią zainwestować.
Po wstępnym przeliczeniu konektory + kable to ok 100zł, cewki nowe BERU 06E 905 115 720zł, całość zamknie się w 820zł + 2 popołudnia na złożenie i podmiankę. No to czekamy na wypłatę i przerabiamy, bo mnie krew zaleje...
-
- Forum Audi A6 / A7
cewka pada prawdopodobnie
Witam
Odnośnie padania cewki na początku zapytanie czy jest jakiś użytkownik z Poznania aby można podmienić na próbę cewkę.
U mnie jest tak że na benzynie jest dobrze ładnie jedzie a na gazie jak jeżdżę poprawnie to szarpie na 1 ,2 , 3 tak do 2,5 tyś obrotów - powyżej rzadko - czasami na wolnych obrotach również szarpnie - zero błędów odnośnie cewki.
a jak startuję z 1,5 tyś obrotów to jest w miarę oki.
Więc chyba to cewka ale wolę sprawdzić od kogoś na podmianę niż kupować za hajs i okaże się że cewka jest dobra - chociaż mało prawdopodobne swoje już przejechała.
Odnośnie padania cewki na początku zapytanie czy jest jakiś użytkownik z Poznania aby można podmienić na próbę cewkę.
U mnie jest tak że na benzynie jest dobrze ładnie jedzie a na gazie jak jeżdżę poprawnie to szarpie na 1 ,2 , 3 tak do 2,5 tyś obrotów - powyżej rzadko - czasami na wolnych obrotach również szarpnie - zero błędów odnośnie cewki.
a jak startuję z 1,5 tyś obrotów to jest w miarę oki.
Więc chyba to cewka ale wolę sprawdzić od kogoś na podmianę niż kupować za hajs i okaże się że cewka jest dobra - chociaż mało prawdopodobne swoje już przejechała.