Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[TIPTRONIC + Q] Warkot z prawej strony, zmienny z obrotami

Układ napędowy i skrzynie biegów
Awatar użytkownika
Zwyrol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Zwyrol » 09 sty 2016, 09:38

Nie no, rozumiem twoje obawy - ale skrzynia pracowała na N z toczącym się do zera samochodem przez jakieś 30 sekund łącznie. To tyle, ile "jedziesz" na wysprzęgleniu na rolkach.

Winowajca się znalazł, ale nikomu nie życzę czegoś takiego. Ciężko to ustalić bez wymiany kół z powrotem na letnie i dokładnego przeglądu auta, choć powinienem był się domyślić, że po prostowaniu felg (mają 9 lat) łożyska zaczną się odzywać i wpadać dźwiękiem w rezonans z tymi upiornymi zimówkami... Kuźwa, mam w domu Grand Vitarę na oponach typu "klocki", które robią mniej hałasu niż te Hankooki. Dobrze, że koreańskie papcie trzymają się śliskiej drogi jak przyspawane, przynajmniej to wyrównuje ich akustyczne minusy.

Adam333
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adam333 » 19 sty 2016, 19:00

A nie lepiej udać się do serwisu ASB zamiast tak eksperymentować i katować skrzynię.

Awatar użytkownika
Zwyrol
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Zwyrol » 13 mar 2016, 09:22

Już byłem - TeoMotors w Swadzimiu pod Poznaniem.

Winowajcą są wyjątkowo głośne opony zimowe - Hankooki ewidentnie nadają się do cichej jazdy poniżej zera. Szkoda, bo trzymają się drogi rewelacyjnie... Szef TeoMotors polecił mi przejrzeć łożyska z przodu, zwłaszcza że przed założeniem zimówek prostowałem felgi.

Skrzynia przeszła aktualizację softu do 0020 i adaptację. Chodzi dobrze - przekulałem się już 2000 km od zabiegu i nic się nie dzieje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja