[A6C5] lewe lusterko el. skladane otwiera sie na maxa.Pomocy
- bartosch
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[A6C5] lewe lusterko el. skladane otwiera sie na maxa.Pomocy
Pilnie potrzebuję pomocy,oddałem wczoraj moją pszczółkę do znajomego mechanika na wymianę termostatu, złożyłem lusterka pokrętłem oddałem kluczyki i poszedłem do domu. Dzisiaj byłem odebrać wszystko było ok więc zapłacilem jak odjeżdżałem chciałem otworzyć lusterka i wtedy lewe poszło maksymalnie tak się otworzyło, że bardziej się nieda. Spytałem się mechanika czy nie szarpali się z lusterkiem ale oni twierdzą, że nie (w sumie troszkę w to wątpię, ale może?) nigdy z nimi mi się nic nie działo. Rozebrałem całe lusterko kilka razy składałem i za każdym razem składa się na maxa i rozkłada też. Po ręcznym ustawieniu na właściwe miejsce jest jakby bez blokady (luźne). Wszystkie zapadki, blokady wyglądają na dobre. Pomóżcie proszę co z tym mogę zrobić? Wszystkie luźne pieniądze wydałem na wymianę tego termostatu i niemam narazie na kupno lusterka, a w niedzielę mam zawieźć babcię do Kielc. POMOCY!!!
bartosch, od spodu tego lusterka jest takie zabezpieczenie tzn obracajaca sie pod oporem sprezyny lulejka.i na 100 procent ktos otwieral lustro na sile.i to zabezpieczenie przekrecil i nei jest na swoim meijscu...od spodu lustekra pod korpusem tym co przykrecasz do dzwi jest taka tuleja przez ktore prezechodza kable.i ona ma takie progi a w korpusie sa 3 wglebienia.normalnie to jest scisniete sprezyna i trzyma.ale ta sprezyna pozwala w czasie wypadku czy uderzenia lusterkiem ze lusterko jednalk sie sklada.szukaj tam przyczyny.pozatym od spodu w korpusie bedzie widac wylacznik krancowy.ale on dziala wlasnie w sytuacji jak sie na sile obroci lustro...popatrz i tam
- bartosch
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
rozbierałem to i składałem chyba 100 razy i bez skutku nietstety. ta podkładka z 3 zapadkami pasuje w dwóch miejscach. W jednym lusterko od razu się tak wywija, a w drugiej najpierw strzeli a dopiero potem się wywija. Ale krańcówki nie widziałem więc może tam tkwi problem. jutro od razu się za to zabieram. mam gigantyczną nadzieję, że uda mi się to naprawić.
[ Dodano: 2010-11-12, 18:24 ]
Zrobiłem dzisiaj tak jak radziłeś i krańcówka była ok, ale po przeciwnej stronie jest ten bolec na sprezynce i on był wciśnięty na maxa i zblokowany plastikiem. zrobiłem to i eureka. wszystko działa tak jak trzeba. bez twojej pomocy bym mial dalej martwe pole w lusterku jak stad do Barcelony. wielkie dzieki:)
[ Dodano: 2010-11-12, 18:24 ]
Zrobiłem dzisiaj tak jak radziłeś i krańcówka była ok, ale po przeciwnej stronie jest ten bolec na sprezynce i on był wciśnięty na maxa i zblokowany plastikiem. zrobiłem to i eureka. wszystko działa tak jak trzeba. bez twojej pomocy bym mial dalej martwe pole w lusterku jak stad do Barcelony. wielkie dzieki:)
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
bez rozebrania lusterka cięzko będzie go dostrzec - jest w szczelinie między lustrem a podstawą trójkąta , u mnie był zablokowany , po wyczyszczeniu nasmarowaniu wszystko działa
![Obrazek]()
images hosting
images hosting