[A6C5] lewe lusterko el. skladane otwiera sie na maxa.Pomocy
- bartosch
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[A6C5] lewe lusterko el. skladane otwiera sie na maxa.Pomocy
Pilnie potrzebuję pomocy,oddałem wczoraj moją pszczółkę do znajomego mechanika na wymianę termostatu, złożyłem lusterka pokrętłem oddałem kluczyki i poszedłem do domu. Dzisiaj byłem odebrać wszystko było ok więc zapłacilem jak odjeżdżałem chciałem otworzyć lusterka i wtedy lewe poszło maksymalnie tak się otworzyło, że bardziej się nieda. Spytałem się mechanika czy nie szarpali się z lusterkiem ale oni twierdzą, że nie (w sumie troszkę w to wątpię, ale może?) nigdy z nimi mi się nic nie działo. Rozebrałem całe lusterko kilka razy składałem i za każdym razem składa się na maxa i rozkłada też. Po ręcznym ustawieniu na właściwe miejsce jest jakby bez blokady (luźne). Wszystkie zapadki, blokady wyglądają na dobre. Pomóżcie proszę co z tym mogę zrobić? Wszystkie luźne pieniądze wydałem na wymianę tego termostatu i niemam narazie na kupno lusterka, a w niedzielę mam zawieźć babcię do Kielc. POMOCY!!!
-
Forum Audi A6 .
bartosch, od spodu tego lusterka jest takie zabezpieczenie tzn obracajaca sie pod oporem sprezyny lulejka.i na 100 procent ktos otwieral lustro na sile.i to zabezpieczenie przekrecil i nei jest na swoim meijscu...od spodu lustekra pod korpusem tym co przykrecasz do dzwi jest taka tuleja przez ktore prezechodza kable.i ona ma takie progi a w korpusie sa 3 wglebienia.normalnie to jest scisniete sprezyna i trzyma.ale ta sprezyna pozwala w czasie wypadku czy uderzenia lusterkiem ze lusterko jednalk sie sklada.szukaj tam przyczyny.pozatym od spodu w korpusie bedzie widac wylacznik krancowy.ale on dziala wlasnie w sytuacji jak sie na sile obroci lustro...popatrz i tam
- bartosch
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
rozbierałem to i składałem chyba 100 razy i bez skutku nietstety. ta podkładka z 3 zapadkami pasuje w dwóch miejscach. W jednym lusterko od razu się tak wywija, a w drugiej najpierw strzeli a dopiero potem się wywija. Ale krańcówki nie widziałem więc może tam tkwi problem. jutro od razu się za to zabieram. mam gigantyczną nadzieję, że uda mi się to naprawić.
[ Dodano: 2010-11-12, 18:24 ]
Zrobiłem dzisiaj tak jak radziłeś i krańcówka była ok, ale po przeciwnej stronie jest ten bolec na sprezynce i on był wciśnięty na maxa i zblokowany plastikiem. zrobiłem to i eureka. wszystko działa tak jak trzeba. bez twojej pomocy bym mial dalej martwe pole w lusterku jak stad do Barcelony. wielkie dzieki:)
[ Dodano: 2010-11-12, 18:24 ]
Zrobiłem dzisiaj tak jak radziłeś i krańcówka była ok, ale po przeciwnej stronie jest ten bolec na sprezynce i on był wciśnięty na maxa i zblokowany plastikiem. zrobiłem to i eureka. wszystko działa tak jak trzeba. bez twojej pomocy bym mial dalej martwe pole w lusterku jak stad do Barcelony. wielkie dzieki:)
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
bez rozebrania lusterka cięzko będzie go dostrzec - jest w szczelinie między lustrem a podstawą trójkąta , u mnie był zablokowany , po wyczyszczeniu nasmarowaniu wszystko działa
![Obrazek]()
images hosting

images hosting