Jak dołożyć domykanie szyb i otwieranie bagażnika z pilota?
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
możesz spróbować ale może on nie mieć na płytce drukowanej wyjść i nie odbierać sygnały z dodatkowego przycisku w pilocie , albo nawet nie będziesz mógł dodać tych pilotów do centralki - podciągnij kabelki i podłącz - będziesz miał przygotowane , a jak nie będzie działać to wymieniasz moduł tylko i koniec
dokładnie, jest dużo większa kontrola nad szybami.bendzji pisze:co do szyb u mnie też tak działa - tak jest lepiej możesz zamknąć samochód z lekko uchylonymi szybami
Dobra, w takim razie spróbuję podciągnąć dodatkowe 2przewody.
Czyli ten jeden kabel żółto-czerwony do pinu nr 6 wtyczki nr 2
A skoro i tak będę prowadził kabel to może podpowiesz mi od razu skąd wziąć masę żeby było jak w oryginale

A może w "między czasie" dodałbym pilot. Tylko jak?
Trzeba zrobić chyba 3 rzeczy:
1) dorobić nowy grot kluczyka - to musi zrobi fachowiec
2) dodanie immobilizera - jak

3) dodanie pilota do zamka - jak

-
- Forum Audi A6 / A7
Podepnę się pod temat z pytaniem:
Mam pilot z 3 przyciskami, aczkolwiek nie działa mi guzik otwierania bagażnika. Sam bagażnik np. odryglowuje się po lekkim naciśnięciu klapy nie muszę mocno naciskać klamki.
Tak samo działoby się pewnie na pilocie że by się odryglowywało...
Stąd moje pytanie, jeżeli klapa się odryglowuje to tylko trzeba odpowiednią opcję w vagu (+1 bodajże) zakodować czy mimo tego że się odryglowuje mam wersję auta na 2 guziki w pilocie (i ktoś po prostu sprzedał mi z pilotem na 3 guziki :P) ?
Mam pilot z 3 przyciskami, aczkolwiek nie działa mi guzik otwierania bagażnika. Sam bagażnik np. odryglowuje się po lekkim naciśnięciu klapy nie muszę mocno naciskać klamki.
Tak samo działoby się pewnie na pilocie że by się odryglowywało...
Stąd moje pytanie, jeżeli klapa się odryglowuje to tylko trzeba odpowiednią opcję w vagu (+1 bodajże) zakodować czy mimo tego że się odryglowuje mam wersję auta na 2 guziki w pilocie (i ktoś po prostu sprzedał mi z pilotem na 3 guziki :P) ?
ZaibatsuPL,
Według mnie najprościej jakbyś sprawdził vag'iem jaką masz wartość kodowania centralnego zamka.
Jeśli wartość jest parzysta to znaczy, że nie masz w ogóle zakodowanego otwierania klapy z pilota. Wartość musi być nieparzysta, bo tak jak piszesz za bagażnik odpowiada wartość +1, a jest to jedyny nieparzysty kod.
Możesz też dla pewności odkręcić wygłuszenie tylnej klapy i zobaczyć czy masz tam taki siłownik jak pokazał bendzji:
![Obrazek]()
Według mnie najprościej jakbyś sprawdził vag'iem jaką masz wartość kodowania centralnego zamka.
Jeśli wartość jest parzysta to znaczy, że nie masz w ogóle zakodowanego otwierania klapy z pilota. Wartość musi być nieparzysta, bo tak jak piszesz za bagażnik odpowiada wartość +1, a jest to jedyny nieparzysty kod.
Możesz też dla pewności odkręcić wygłuszenie tylnej klapy i zobaczyć czy masz tam taki siłownik jak pokazał bendzji:
-
- Forum Audi A6 / A7
Dobra Panowie nie było pytania. Dziś naprawił mi elektryk centralny zamek wymieniając moduł komfortu (ja sam też zmieniałem kiedyś ale na inny również zepsuty (w większym stopniu bo nic nie działało w moim tylko pilot) i się poddałem aż oddałem do elektryka) bo od kiedy kupiłem Audi nie działał mi pilot i jak widać nie umiem się obsługiwać pilotem :P Ja naciskałem każdy przycisk, a ten od klapy bagażnika miałem przytrzymać. 

- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Diesel
Jeśli przełożysz pestki ze starego kluczyka to nic nie musisz robić 
Jak nie to potrzebujesz nową pestkę , vagiem dodasz kluczyki w kanale 21 adaptacji w liczniku , musisz znać pin licznika żeby się najpierw zalogować ( podaj numer licznika , masz pełen fis? , chodzi o odczyt pinu , poszukaj w siecie programu Vageepromprogrammerr 1.19 , działa z kabelkiem kkl i powinien odczytać pin )
Dodanie pilota jest gdzieś opisane na forum. Jak nie znajdziesz to coś skrobnę.

Jak nie to potrzebujesz nową pestkę , vagiem dodasz kluczyki w kanale 21 adaptacji w liczniku , musisz znać pin licznika żeby się najpierw zalogować ( podaj numer licznika , masz pełen fis? , chodzi o odczyt pinu , poszukaj w siecie programu Vageepromprogrammerr 1.19 , działa z kabelkiem kkl i powinien odczytać pin )
Dodanie pilota jest gdzieś opisane na forum. Jak nie znajdziesz to coś skrobnę.