Audio A6 C5 a A6 C6
-
bcz_pl
Audio A6 C5 a A6 C6
Siemanko, szykuję się do zmiany z mojej A6 C5 na A6 C6 najprawdopodobniej z 2006 roku z radiem MMI Basic (Plus?). Czy jest duża różnica w jakości grania w SPAM do C5? W ogóle wersje audio zależą od radia? Tzn, czy te które mają słabsze radio mają mniej głośników? Jest tam subwoofer i zmieniarka CD w standardzie? Pozdrawiam.
Jeżeli ktoś skonfigurował auto z mmi basic to nie wierzę, że dopłacił za lepsze audio
Często tak jest, że ładowali mmi basic, z napędem na 1 CD i głośniki tylko z przodu, to chyba najbiedniejsza wersja audio. Nie miałem przyjemności odsłuchu z C5. Mam porównanie za to z C6. Kiedyś miałem wersję DSP teraz mam Bose. Różnica odczuwalna na korzyść Bose oczywiście, czystszy dźwięk, lepszy bas, więcej głośników, surround itp itd 
-
bcz_pl
Oj uwierz, że istnieją bardzo ubogo wyposażone C6, trzeba uważać, żeby po kupnie nie żałować;/
co do głośników, jest pare wątków na forum:
viewtopic.php?t=51169
viewtopic.php?t=55047
co do głośników, jest pare wątków na forum:
viewtopic.php?t=51169
viewtopic.php?t=55047
-
Flex 78
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Audio A6 C5 a A6 C6
Mam wersję basic, w przednich drzwiach 3 głośniki+woofer, z tyłu 2 głośniki. W MMI masz regulację do SWoofera, powiem ci, że gra to bardzo przyzwoicie (w poprzedniej furce A4B5, gdzie miałem orginalne głośniki, radioo Kenwooda i skrzynię Magnata) i mogę śmiało powiedzieć, że jakość dzwięku jest dla mnie porównywalna. Lubię nisko schodzący bas. Zmieniarki nie mam, tylko odtwarzać CD, z tym jest ciu...ato, że nie można ponoć do tej wersji MMI zamontować modułu MP3 ?(np. denisiona)bcz_pl pisze:Siemanko, szykuję się do zmiany z mojej A6 C5 na A6 C6 najprawdopodobniej z 2006 roku z radiem MMI Basic (Plus?). Czy jest duża różnica w jakości grania w SPAM do C5? W ogóle wersje audio zależą od radia? Tzn, czy te które mają słabsze radio mają mniej głośników? Jest tam subwoofer i zmieniarka CD w standardzie? Pozdrawiam.
pozdro