Audio A6 C5 a A6 C6
Audio A6 C5 a A6 C6
Siemanko, szykuję się do zmiany z mojej A6 C5 na A6 C6 najprawdopodobniej z 2006 roku z radiem MMI Basic (Plus?). Czy jest duża różnica w jakości grania w SPAM do C5? W ogóle wersje audio zależą od radia? Tzn, czy te które mają słabsze radio mają mniej głośników? Jest tam subwoofer i zmieniarka CD w standardzie? Pozdrawiam.
Jeżeli ktoś skonfigurował auto z mmi basic to nie wierzę, że dopłacił za lepsze audio
Często tak jest, że ładowali mmi basic, z napędem na 1 CD i głośniki tylko z przodu, to chyba najbiedniejsza wersja audio. Nie miałem przyjemności odsłuchu z C5. Mam porównanie za to z C6. Kiedyś miałem wersję DSP teraz mam Bose. Różnica odczuwalna na korzyść Bose oczywiście, czystszy dźwięk, lepszy bas, więcej głośników, surround itp itd 

Oj uwierz, że istnieją bardzo ubogo wyposażone C6, trzeba uważać, żeby po kupnie nie żałować;/
co do głośników, jest pare wątków na forum:
viewtopic.php?t=51169
viewtopic.php?t=55047
co do głośników, jest pare wątków na forum:
viewtopic.php?t=51169
viewtopic.php?t=55047
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Audio A6 C5 a A6 C6
Mam wersję basic, w przednich drzwiach 3 głośniki+woofer, z tyłu 2 głośniki. W MMI masz regulację do SWoofera, powiem ci, że gra to bardzo przyzwoicie (w poprzedniej furce A4B5, gdzie miałem orginalne głośniki, radioo Kenwooda i skrzynię Magnata) i mogę śmiało powiedzieć, że jakość dzwięku jest dla mnie porównywalna. Lubię nisko schodzący bas. Zmieniarki nie mam, tylko odtwarzać CD, z tym jest ciu...ato, że nie można ponoć do tej wersji MMI zamontować modułu MP3 ?(np. denisiona)bcz_pl pisze:Siemanko, szykuję się do zmiany z mojej A6 C5 na A6 C6 najprawdopodobniej z 2006 roku z radiem MMI Basic (Plus?). Czy jest duża różnica w jakości grania w SPAM do C5? W ogóle wersje audio zależą od radia? Tzn, czy te które mają słabsze radio mają mniej głośników? Jest tam subwoofer i zmieniarka CD w standardzie? Pozdrawiam.
pozdro