Jestem tu nowy więc dzień dobry wszystkim.

Posiadam od niedawna A6 C6 3.0tdi 225km TIP+Q. Problem polega na tym że po wbiciu biegu samochód nie reaguje nawet delikatnie nie ciągnie, kompletnie zero reakcji. Na wyświetlaczu widać, że biegi zmienia z tym że po chwili wchodzi w tryb awaryjny i wszystkie litery D,R,P,N itd podświetlają się. Podłączałem pod kompa ale zera błędów. Jedyne co zauważyłem to sygnał wejściowy do skrzyni jest taki sam jak obroty silnika. Czy ktoś miał kiedyś taki przypadek lub wie co to może być to proszę o pomoc.
Pozdrawiam Sebastian
[ Dodano: 2016-02-05, 22:15 ]
Witam po raz kolejny.
Dzisiaj zrzuciłem skrzynie w swojej a6. Na pierwszy rzut oka od razu widać że kosz ten pierwszy od pompy olejowej (to jest chyba C) jest przypalony. Tarczki w nim się znajdujące są mocno spalone a te trzy tarczki cierne są gładziusieńkie. Oczywiście tarczki trzeba wymienić ale moje pytanie brzmi. Czy jak te tarczki w tym koszu pierwszym od pompy olejowej (chyba kosz C) są spalone to czy tiptronic może w ogóle nie ciągnąć? W ogóle nawet nic nie szarpnie? Po prostu nie wiem czy tylko w tym tkwi przyczyna?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi