[A6 C5] Sterownik ABS naprawa (nie reklama uslug)
Witam, Panowie mam podobny problem ze sterownikiem w moim A6. Objawie się to w ten sposób że czasami, nie zawsze zapalają mi się kontrolki ESP i ABS. Nie jest to permanentna usterka bo czasami jeżdżę kilka dni i jest ok a czasami jednego dnia po każdym odpaleniu i ruszenie po osiągnięcie prędkości 40 km/h się zapalają kontrolki. Dodam że kiedy się zapalą ABSu brak, takcji nie sprawdzałem ale pewnie też nie ma.
Wieczorem wrzucę błąd z Vaga ponieważ mam zapiany na innym komputerze.
Czy w związku z tymi objawami lutowanie sterownika pomoże ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Wieczorem wrzucę błąd z Vaga ponieważ mam zapiany na innym komputerze.
Czy w związku z tymi objawami lutowanie sterownika pomoże ?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.3 133KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Mój błąd wg. vaga to :
1435 Czujnik ciśnienia w układzie hamulcowym - G201
nieprawidłowy sygnał - BŁĄD SPORADYCZNY
Tak jak pisałem kontrolki nie palą się zawsze, jest tak że czasami przez klika dni jest ok, a czasami tylko ruszę, przekroczę 40 km/h i się zapalają i świecą przez cały dzień, niby po restarcie silnika gasną ale ponownie po przekroczeniu 40km/h się zapalają.
1435 Czujnik ciśnienia w układzie hamulcowym - G201
nieprawidłowy sygnał - BŁĄD SPORADYCZNY
Tak jak pisałem kontrolki nie palą się zawsze, jest tak że czasami przez klika dni jest ok, a czasami tylko ruszę, przekroczę 40 km/h i się zapalają i świecą przez cały dzień, niby po restarcie silnika gasną ale ponownie po przekroczeniu 40km/h się zapalają.
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Witam,
Może ktoś mi pomoże z moim problemem.
Mam Audi A6 C5 1999r. padł ABS. Pierwotnie w Audi był silnik 2.5TDI, ale został zmieniony na 2.4 benzynę. Mechanik powiedział, że obecny sterownik ABSu był od Audi A4.
I moje pytanie: jak zidentyfikować jaki sterownik może pasować do mojej A6 z 2.4 benzyną?
Może ktoś mi pomoże z moim problemem.
Mam Audi A6 C5 1999r. padł ABS. Pierwotnie w Audi był silnik 2.5TDI, ale został zmieniony na 2.4 benzynę. Mechanik powiedział, że obecny sterownik ABSu był od Audi A4.
I moje pytanie: jak zidentyfikować jaki sterownik może pasować do mojej A6 z 2.4 benzyną?
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
Dobrze, że przynajmniej mój temat Cie zainteresował. Zacznij czytać od początku tego postu a potem zapytaj, czy chciałem komuś pomóc rozwiązać problem?Władek11 pisze:kolego takie przemyślenia mnie nie interesują.jankes1878 pisze:Tak myslalem, ze wyglada to na co innego.
Potrzebuje porady od kogoś kto miał podobny problem i skutecznie go rozwiązał.
PZDR
Witam Panowie, rok temu padł mi sterownik ABSu, oglądałem kilka filmików jak go naprawić, kilku druciarzy chciało się podjąć jego naprawy, bo przylutować kilka drucików to pestka. Jednakże nie zaryzykowałem, udałem się do kolegi olo_gsm z Włocławka - kontakt znalazłem na naszym forum. Umówiłem się telefonicznie. Nasz kolega punktualnie czekał na mnie, zaproponował kawę, 30 minut i sterownik naprawiony. Profesjonalna robota, sterownik wygląda jakby nie był ruszany, gwarancja na dwa lata. Dodatkowo za free koledze podłączył komp i zdiagnozował jedną usterkę Przyjeżdżam do domu, wkręcam sterownik i wszystko działa POLECAM tego magika Aha, cena naprawy to 200zeta, czyli niedużo
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7
alexkret, Nie, niemal każdy orientuje się, że praktycznie do każdego silnika jest inny model pompy z dedykowanym sterownikiem. A kolega jak tu trafił niezauważywszy na głównej forum układu ham. C5 tego tematu???
viewtopic.php?t=63191
Kłopoty? :shock:
Zobacz swój nr sterownika i już wszystko wiesz!
PZDR
[ Dodano: 2014-11-20, 17:17 ]
Zaznaczam, ze zedytowałem wątek dla posiadaczy pomp 8E0 614 111 B
viewtopic.php?t=63191
Kłopoty? :shock:
Zobacz swój nr sterownika i już wszystko wiesz!
PZDR
[ Dodano: 2014-11-20, 17:17 ]
Zaznaczam, ze zedytowałem wątek dla posiadaczy pomp 8E0 614 111 B
Ja swój sterownik ABS naprawiłem w Rumii (koło Gdynii).
Panowie specjalizują się w naprawach tego typu. Trzy lata pisemnej gwarancji.
Kwota 200zł + 100zł za wyciągnięcie i włożenie sterownika do samochodu. Sterownik można wysłać kurierem z tego co pamiętam.
Od naprawy minęło ponad 3 miesiące i póki co wszystko jest ok.
Panowie specjalizują się w naprawach tego typu. Trzy lata pisemnej gwarancji.
Kwota 200zł + 100zł za wyciągnięcie i włożenie sterownika do samochodu. Sterownik można wysłać kurierem z tego co pamiętam.
Od naprawy minęło ponad 3 miesiące i póki co wszystko jest ok.
- jankes1878
- Forum Audi A6 / A7