Mam pytanie jak wymienić poduszkę silnika strona prawa (pasażera)?
Odkręcić poduszkę i podnosić silnik czy lepiej odkręcać którąś łapę?
Nie wiem na 100% czy jest ona zużyta ale..... widziałem że okresowo cieknie z niej jakiś gęsty olej (kropelkuje), jak rusza się intensywnie silnikiem to słychać takie gulgotanie (jakby galaretki ze słoika

Jeżeli ktoś samodzielnie je wymieniał to bardzo proszę o wskazówki.
[ Dodano: 2014-10-02, 06:59 ]
Aktualizacja:
Poduszkę już wymieniłem. Łatwo nie było.
Może są inne sposoby ale ja oprócz odkręcenia dolnej łapy ich nie dostrzegłem.
Dla kolejnych amatorów samodzielnych napraw mniej więcej wyglądało to tak:
1.Odkręcić kluczem 16 dolną nakrętkę poduszki, a następnie górną (z górną jest spory problem gdyż kluczem płaskim tam się nie dojdzie, a standardowy uchwyt do klucza nasadowego - "treszczotka" jest za wysoki i nie można go włożyć; udało się odkręcając z kanału poprzez taką łamaną przystawkę);
2. Odkręcić kluczem nasadowym 18, trzy śruby łapy dolnej (która jest przykręcona do drążka reakcyjnego);
3. Poluzować kluczem 13 uchwyt przedniego odboju umieszczonego w przednim pasie;
nagiąć w dół łapę poduszki ciągnąc za drążek reakcyjny i wyjąć (ze sporymi trudnościami) poduszkę;
4. W kolejności odwrotnej założyć nową poduszkę i wszystko złożyć.
Na pewno byłoby łatwiej po odkręceniu od wahaczy drążka reakcyjnego ale.... się udało i bez.
Stara poduszka po wyjęciu była odczuwalnie lżejsza od nowej i machając nią słychać było chlupotanie oleju. Wyciek był okresowy i malutki ale skutecznie opróżnił poduszkę (dodam że element gumowy był cały, a wyciek mało zauważalny).
Po wymianie ustały wyraźnie wibracje które czułem na wolnych obrotach głównie na fotelu i tapicerce oraz nie ma efektu wyrywania silnika przy uruchamianiu.