Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

problem z ręcznym zimą

Układ hamulcowy
ODPOWIEDZ
krychap
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

problem z ręcznym zimą

Post autor: krychap » 20 sty 2016, 22:30

Witam

Mam mianowicie problem wydaje mi się że z hamulcem Ręcznym.

Dzisiaj miałem niemiła stłuczke (baba wjechała mi w dupe). I niestety zaciąglem reczny (od początku mrozów tego nie robiłem)

I mam takie uczucie jak by mojej audi ciężko się jechało. 2 tysiące obrotów i pedał w Podłodze. A auto powoli się rozpędza.

Możliwe że hamulec złapał i nie puścił? Jeżeli tak to co zrobić aby pościl?

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 20 sty 2016, 22:34

krychap pisze:Możliwe że hamulec złapał i nie puścił? Jeżeli tak to co zrobić aby pościl?
odstaw auto do ciepłego garażu <okok> chcesz się upewnić czy tył trzyma - zrób małą rundę i zobacz czy tył się grzeje. Albo lewarek i zakręć kołem <okok>

krychap
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: krychap » 20 sty 2016, 22:36

Niestety do garażu dać nie mogę bo nie mam :) Jutro zobaczę na lewarku. A co zrobić jak jednak będzie trzymać hamulec?

daniel1997

Post autor: daniel1997 » 20 sty 2016, 22:39

krychap, zwolnij ten ręczny i przy temp. - nie zaciągaj <okok> będzie w + sam odpuści ewentualnie na jakiś kanał i grzać pancerze od linek. No chyba, że pancerze i linki mocno zardzewiałe <mysli>

Gość.

Post autor: Gość. » 20 sty 2016, 22:42

Jak nie ma garazu to lipa lekka. Mi w innym aucie przymarzły szczeki do bębna i to pomimo nie zaciągniętego recznego. mały kieszonkowy palnik i grzanie bębna az puściło. U ciebie pewnie złapało na lince gdzieś...

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja