Klimatronik
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Klimatronik
Witam. Koledzy proszę o pomoc. Po włączeniu świateł bez kluczyka włącza sie klimatronik w pozycji auto i dmuchawa. I w druga stronę po zgaszeniu samochodu klimatronik dalej chodzi dmuchawa tez. Dopiero po wyłączeniu swiateł klimatronik gasnie. Problem dotyczy audi a6c5 2002r. Sprawdzałem vag.klimatronik nie ma błędów .Jezeli ktos moze cos doradzic bardzo prosze!
-
- Forum Audi A6 / A7
A nie jest to powiązane z webasto? Bo wcześniej bez kluczyka klimatronik tak działaj jak właczylem webasto mogłem zabrac kluczyki i grzało do puki czas ustawiony na grzanie sie nie skonczył! Moze jakis przekaznik sie zawiesił? Tylko czemu włacznik swiateł to rozłancza???? Albo masz racje załanczajac swiatła podswietlenie klimatronika robi zwarcie i załancza dmuchawe??? Ale nie jestem pewny!!!!
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
gdzieś to chyba ostatnio pisałem albo mi się wydaje....
ten przekaźnik steruje prądem na wentylator więc raczej nie ma nic wspólnego z tym że uruchamia się klimatronik , tym steruje webasto czyli szukałbym tu przyczyny skoro po odłączeniu zasilania od niego go wszystko wraca do normy.
Jakby co to ten przekaźnik jest na miejscu nr.2 w uchwycie na 3 przekaźniki , jest on głębiej w desce bliżej puszki ECU nad nogami kierowcy ( trzeba ściągnąć osłonę kolumny z półeczką )
ten przekaźnik steruje prądem na wentylator więc raczej nie ma nic wspólnego z tym że uruchamia się klimatronik , tym steruje webasto czyli szukałbym tu przyczyny skoro po odłączeniu zasilania od niego go wszystko wraca do normy.
Jakby co to ten przekaźnik jest na miejscu nr.2 w uchwycie na 3 przekaźniki , jest on głębiej w desce bliżej puszki ECU nad nogami kierowcy ( trzeba ściągnąć osłonę kolumny z półeczką )
Ostatnio zmieniony 10 sty 2016, 17:25 przez bendzji, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Czyli nie ma przekaźnika webasta? To pewnie sterownik padł
[ Dodano: 2016-01-14, 16:11 ]
Koledzy bo utkwiłem w miejscu nie wiem co dalej doradzi ktos cos?
[ Dodano: 2016-01-25, 19:47 ]
Koledzy to moze ktos podpowie co załącza klimatronik bo szukałem i przekaznika chyba nie ma. I gdzie jest sterownik webasta na piecu? Skoro po zdjeciu kabla zasilania z pieca wszystko jest oki to co moze bys oprucz sterownika? Doradzi ktos cos? Pozdrawiam!
[ Dodano: 2016-01-14, 16:11 ]
Koledzy bo utkwiłem w miejscu nie wiem co dalej doradzi ktos cos?
[ Dodano: 2016-01-25, 19:47 ]
Koledzy to moze ktos podpowie co załącza klimatronik bo szukałem i przekaznika chyba nie ma. I gdzie jest sterownik webasta na piecu? Skoro po zdjeciu kabla zasilania z pieca wszystko jest oki to co moze bys oprucz sterownika? Doradzi ktos cos? Pozdrawiam!
-
- Forum Audi A6 / A7
- bendzji
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Michał
- Rocznik: 2018
- Moje auto: Inne
- Nadwozie: Inne
- Napęd: Brak
- Skrzynia: Automat
magia Panie magia :shock:
Ta 2 pinowa wtyka to zasilanie Webasto z akumulatora i to bezpośrednio - no chyba że masz dokładane mimo wszystko i nie masz tego jak według schematów fabrycznych , webasto są numery AUDI np. 4b0265081?
6 pinowa wtyka to komunikacja z Webasto z samochodem i po jej wypięciu nie powinno mieć żadnego wpływu - odpiąłeś ją przed włączeniem auta? czy w momencie jak klimatronik pracował?
Ta 2 pinowa wtyka to zasilanie Webasto z akumulatora i to bezpośrednio - no chyba że masz dokładane mimo wszystko i nie masz tego jak według schematów fabrycznych , webasto są numery AUDI np. 4b0265081?
6 pinowa wtyka to komunikacja z Webasto z samochodem i po jej wypięciu nie powinno mieć żadnego wpływu - odpiąłeś ją przed włączeniem auta? czy w momencie jak klimatronik pracował?