Auto musi stać na czterech kobyłkach ? czy tylko wystarczy na jednej bo jezeli odlacze węzyk z powietrzem to zejdzie tylko z jednego miecha czy ze wszystkich ? i naprzyklad pużniej gdy go założe spowrotem to zanim go opuszcze trzeba odpalic auto w celu uzupełnienia powietrza w poduszce czy jest na to jakaś inna procedura ?
[Allroad] Demontaz tylniej poduszki z amortyzatorem
[Allroad] Demontaz tylniej poduszki z amortyzatorem
Najprawdopodobniej puka mi prawy tylni amorek albo mocowanie górne amorka
chociaz te mocowanie jest zespolone z poduchą wiec niewiem jak tam coś sie wychechłało czy to bedzie do naprawy czy cała poducha do wymiany, tak czy inaczej trzeba wytargać poduche z amorkiem w celu ekspertyzy sytuacji
i tu moje pytanie ?
Auto musi stać na czterech kobyłkach ? czy tylko wystarczy na jednej bo jezeli odlacze węzyk z powietrzem to zejdzie tylko z jednego miecha czy ze wszystkich ? i naprzyklad pużniej gdy go założe spowrotem to zanim go opuszcze trzeba odpalic auto w celu uzupełnienia powietrza w poduszce czy jest na to jakaś inna procedura ?
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Nie ma za co
Tylko pamiętaj o włączeniu trybu podnośnikowego przed podniesieniem auta, to jest bardzo ważne.
Jak już wyciągniesz miech z amorem z auta, odkręć plastikową zaślepkę od góry, na imbus bodajże 8, tam zobaczysz śrubę która trzyma amor z poduszką, może ona się poluzowała. Powietrze nie schodzi, (bo nic o tym nie wspominasz) ponieważ szczelnie trzyma oring właśnie na tej plastikowej zaślepce. Jeśli nie masz potrzeby to nie ściągaj miecha z amortyzatora bo może stracić szczelność na oringach. Jeśli już musiałbyś ten miech zdjąć z amorka, nie rób tego na siłę, złap miech i dolną część amortyzatora przekręć go i spokojnie rozdzielasz obydwa elementy.
Aha, przy odkręcaniu przewodu powietrznego zwróć szczególną uwagę aby go nie uszkodzić, ukręcić czy urwać. Przy przykręcaniu zaś rób to delikatnie z wyczuciem żeby nie zerwać gwintu, bo to wszystko tam jest delikatne jak pupcia niemowlęcia
Tylko pamiętaj o włączeniu trybu podnośnikowego przed podniesieniem auta, to jest bardzo ważne.
Aha, przy odkręcaniu przewodu powietrznego zwróć szczególną uwagę aby go nie uszkodzić, ukręcić czy urwać. Przy przykręcaniu zaś rób to delikatnie z wyczuciem żeby nie zerwać gwintu, bo to wszystko tam jest delikatne jak pupcia niemowlęcia
Jezeli chodzi o powietrze to z miechami jest wszystko ok nie opada i nie kuca jak tu sie to mowi 
Ok mi zalezy sprawdzic wlasnie czy niema luzu na tej śrubce od góry, coś tam puka tylko niewiem co
Ok mi zalezy sprawdzic wlasnie czy niema luzu na tej śrubce od góry, coś tam puka tylko niewiem co
Ostatnio zmieniony 12 gru 2015, 17:17 przez MaRcInEs, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Kojazysz jaka tam nakrętka jeas od góry? bo pewnie jest samo kontrująca to jak bym wiedzial za wczasu jaka to jest to sobie za wczasu ogarne 
Ostatnio zmieniony 12 gru 2015, 17:35 przez MaRcInEs, łącznie zmieniany 1 raz.
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
Dobra przekonałeś mnie
dopiero od nie dawna mam auto w sumie moje pierwsze z pneumatyką dlatego pytam żeby błędu nie popełnić
znalazłem na allegro jakieś amorki firmy sachs za 739zł ale on niema tego takiego jakby zaworku z wężykiem co idzie do miecha i tak myśle co o nim myśleć
http://allegro.pl/amortyzator-audi-a6-c ... 17306.html
http://allegro.pl/amortyzator-audi-a6-c ... 17306.html
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7

- Kontakt:
To nic nie szkodzi, zapytaj sprzedawcę czy w komplecie z amorami daje zaślepki, do zablokowania zasilania z podstawy miecha. Chodzi o to żeby zakorkować tą dziurkę z której idzie ten krótki wężyk do amortyzatora. Jaki przebieg ma Twoje auto? Pytam bo moim zdaniem za szybko chcesz pakować się w koszty kupując nowe amortyzatory, biorąc pod uwagę że też przyda się w niedługim czasie trochę kasy na nowe miechyMaRcInEs pisze:ale on niema tego takiego jakby zaworku z wężykiem co idzie do miecha
A przy okazji: _link
Warsztat, naprawy Audi A6.
Przepraszam nie poinformowany byłemszalony pisze:MaRcInEs pisze:ale on niema tego takiego jakby zaworku z wężykiem co idzie do miecha
A przy okazji: Proszę nie wstawiać samych "linków" z serwisów aukcyjnych do: Forum techniczne oraz Tuning i stylizacja.Tylko zdjęcia z opisem,oraz ewentualnie "link" jako uzupełnienie. Temat zapełnimy krótkotrwałymi "linkami" - te wygasną i choćby był super cenny, zostanie przeniesiony przez to do śmietnika.Foto oprócz linku zwiększa szansę na szybsza pomoc w problemie. Proszę o PW po dokonaniu zmiany![]()
Mój przebieg 318 i pare groszy