[Audi A6 C6 Avant] Bi-xenon i zwykły xenon
help help sos! 
udało się zakuoić lampy xsenony z wbudowanymi światłami do jazdy dziennej , wymieniłem moduł , xenony świecą jak ta lala postojóweczki też i to koniec przyjemności. drl nie działa długie nie działają a jak mrygne długimi na włączonych postojówkach tylko to wtedy również zapalają się xsenony. od czego zacząć? instalacja? vag? vas?
pomocy!

udało się zakuoić lampy xsenony z wbudowanymi światłami do jazdy dziennej , wymieniłem moduł , xenony świecą jak ta lala postojóweczki też i to koniec przyjemności. drl nie działa długie nie działają a jak mrygne długimi na włączonych postojówkach tylko to wtedy również zapalają się xsenony. od czego zacząć? instalacja? vag? vas?
pomocy!
witam mam do wymiany zarnik bi xenon i mam pytanie, czy zarowka firmy OSRAM 66340 bi xenon koszt ok 100zl- jest godna polecenia do mojego auta?
rocznik 2007 skretne dzieki

rocznik 2007 skretne dzieki
					Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez seku, łącznie zmieniany 1 raz.

TBG!!!
						- 

Audi A7 Klub

- 

Gość.

- 

Gość.

Zastanów się co piszesz! Normalnie chyba jest jaśniej jak dodatkowo ci świecą dwie żarówki H7 pomyśl logicznie!Apophis pisze:Jak może być jaśniej skoro u mnie biały xenon całkowicie oslepi te żółte plamy z halogenowej żarówki
U mnie H7 zapalają się razem z bi-xenonem, z tego co wiem to można to włączyć/wyłączyć poprzez kodowanie. I jak masz możliwość to zrobić to zrób bo H7 + bi-xenon w nocy daje znakomity wynik świecenia.

Audi A7 Klub

nowy nie rzucaj się tak bo Ci żyłka pęknie.NORD84 pisze:Zastanów się co piszesz! Normalnie chyba jest jaśniej jak dodatkowo ci świecą dwie żarówki H7 pomyśl logicznie!
Jak się ma w 100% dobre soczewki i świeże żarniki to po załączeniu się bixa te Twoje halogenki h7 to mogą Ci pomóc jedynie grill oświetlić...
- 

Gość.

No dokładnie. Mam nowe soczewki(tzn maja rok od modyfikacji lamp)Nie świecone za dnia,lapmy czyszczone. Jak wracałem noca od kolegi gdzie robiliśmy ampy to byłem w szoku jaka różnica jest względem starych soczewek. Nowe bixy świeciły dużo jaśniej i szerzej a gdy włączyłem długie to w białym świetle xenonu widziałem lekko żółtą plame halogenu który wcześniej pełnił role świateł drogowych. Po odłączeniu tych halogenów żadnego braku w oświetleniu więc po kiego mi 130W poboru mocy skoro pieknie świeci xenon? Wsadziłem tylko LEDa w miejsce by za dnia miec czym mrugać.KL4K50N pisze:Jak się ma w 100% dobre soczewki i świeże żarniki to po załączeniu się bixa te Twoje halogenki h7 to mogą Ci pomóc jedynie grill oświetlić...
Jedyna korzyść z posiadania tego halogenowego oświetlacza to gdy nam padnie xenon to w nocy możesz miec nieco jaśniej ale ja wolę miec zapas żarnika i przetworniczke na pokładzie i wymiana to 15minut
- 

Gość.

- 

Audi A7 Klub

NORD84, Wiesz po co są te Twoje h7? Po to, że za dnia jak chcesz komuś mrugnąć to przetwornica i żarnik nie dostają po du##e od ciągłego mrugania. Wiesz jakie napięcie idzie na żarnik z takiej przetwornicy?... Po to są właśnie te Twoje H7. Ale jak Ty uważasz, że Twoje H7 oświetlają dodatkowo drogę jak halogeny z tira lub samochodu rajdowego to sobie dalej na nich jeździj - powodzenia. Bez odbioru.

- 

mat1324
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Mateusz
 - Rocznik: 2011
 - Moje auto: A6 C6
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 3.0 CDYA 239KM
 - Napęd: Quattro
 - Skrzynia: Tiptronic
 - Paliwo: Diesel
 - Kontakt:

To napisze mi ktoś jak można je włączyć z powrotem? Jakieś kodowanie? 
Nikt mi nie powie, że H7 + bixenon świeci tak samo jak sam bixenon, przecież to jest nielogiczne. Bixenon polega tylko na podniesieniu przesłony, czyli de facto po włączeniu długich masz nadal tyle samo światła przed sobą w obszarze, gdzie świecą krótkie. Powiększa się tylko obszar oświetlony nad granicą krótkich, ale i tak światło jest ograniczone do obszaru łuku widocznego na koronach drzew (tworzy się swego rodzaju tunel). I właśnie te żarówki H7 oświetlają dodatkowo oba obszary (zasięg krótkich i obszar oświetlony po podniesieniu przesłony) oraz dodatkowo świecą na boki oraz powyżej tego tunelu. I według Was nie widać różnicy? Każde dodatkowe światło jest pomocne, gdy jeździ się w nocy. Takie moje zdanie.

Nikt mi nie powie, że H7 + bixenon świeci tak samo jak sam bixenon, przecież to jest nielogiczne. Bixenon polega tylko na podniesieniu przesłony, czyli de facto po włączeniu długich masz nadal tyle samo światła przed sobą w obszarze, gdzie świecą krótkie. Powiększa się tylko obszar oświetlony nad granicą krótkich, ale i tak światło jest ograniczone do obszaru łuku widocznego na koronach drzew (tworzy się swego rodzaju tunel). I właśnie te żarówki H7 oświetlają dodatkowo oba obszary (zasięg krótkich i obszar oświetlony po podniesieniu przesłony) oraz dodatkowo świecą na boki oraz powyżej tego tunelu. I według Was nie widać różnicy? Każde dodatkowe światło jest pomocne, gdy jeździ się w nocy. Takie moje zdanie.
- 

Gość.