[A6 C5 telefon w podłokietniku]
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Podejrzewam, że w ogóle się nie połączysz, gdyż centralka nie ma pociągniętego przewodu diagnostycznego 'K' ... Może jest jakaś opcja przejścia przez Radio, jednakże nigdy nie potrzebowałem doszukiwać się takiej możliwościGruka pisze:Czyli jeśli kumam bez słuchawki vag nie sprawdzi połączenia z tel no bo jak
- pastaldo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Janusz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 2001
- Silnik: 2.5TDI 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Niestety mam taki sam zestaw z tym siemensem i wg mnie porażka bez kieronicy multi. Użyłem tego 2 razy. Żeby wykonać połączenie trzeba otworzyć podłokietnik i na telefonie wybić, żeby odebrać trzeba otworzyć podłokietnik i wcisnąć słuchawkę.
Na Twoim miejscu jesli nie masz kierownicy multifunkcyjnej to ja bym odpuścił ten pomysł
Na Twoim miejscu jesli nie masz kierownicy multifunkcyjnej to ja bym odpuścił ten pomysł
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Włodzimierz
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 TDI
- Paliwo: Diesel
Ta nakrętka (gwint w moletowanej tulei) jest wciśnięty w plastyk podłokietnika jak już się obraca no to
Ja u siebie niestety dwie musiałem wyrwać, bo nie dało się przytrzymać niczym.
Jak pisze kolega:
Ja u siebie niestety dwie musiałem wyrwać, bo nie dało się przytrzymać niczym.
Jak pisze kolega:
peklysz pisze:nikt tam oprócz Ciebie nie będzie zaglądał wiec będzie dobrze
Radość z jazdy zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia... 298kM 600Nm quattro
Witam!
Panowie sprawa wygląda następująco, mam w podłokietniku telefon siemens s10 który fabrycznie był podłączony pod koncerta i mikrofon w słupku kierowcy.
koncert wyleciał i teraz jest pioneer z bt
moje pytanie brzmi. gdzie znajdę centralke telefonu zeby podłączyć ten fabryczny mic do pionka
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
Panowie sprawa wygląda następująco, mam w podłokietniku telefon siemens s10 który fabrycznie był podłączony pod koncerta i mikrofon w słupku kierowcy.
koncert wyleciał i teraz jest pioneer z bt
moje pytanie brzmi. gdzie znajdę centralke telefonu zeby podłączyć ten fabryczny mic do pionka
Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2003
- Silnik: 2.7T 230KM
Cześć,
odgrzeję trochę kotleta - wcześniej na 2-3 stronie tego tematu kolega szukał modelu telefonu do swojej C5.
Ja chciałbym zrobić to samo, tj. mam windę na której brakuje adaptera (foto 1), oraz gniazdo obok hamulca ręcznego (foto 2). Zgodnie z informacjami kolegów, którzy pomagali wówczas w temacie brakuje mi tzw. adaptera pod telefon komórkowy oraz samego telefonu.
Link z odpowiednimi adapterami (mają zgodną końcówkę z moim gniazdem): http://www.ebay.de/dsc/i.html?_nkw=audi ... 313&_rdc=1
foto 1
foto 2
Moje pytanie brzmi (sorry, jestem dużym laikiem) - czy mogę kupić dowolny adapter i model telefonu, czy muszę wybrać konkretną markę i model telefonu? Nie wiem czy moduł/ centralka w aucie obsługująca taki telefon jet uniwersalna (dla wielu producentów)?.
Jeśli nie jest uniwersalna to proszę o informację gdzie i jak do tego się dostać, aby sprawdzić/ odczytać typ i model telefonu do jakiego został przystosowany zestaw...
(zastanawiam się również, czy będzie tam wypisany model/marka czy tylko nr części po którym trzeba będzie dochodzić do tego co było...)
Z góry dzięki za informację!
odgrzeję trochę kotleta - wcześniej na 2-3 stronie tego tematu kolega szukał modelu telefonu do swojej C5.
Ja chciałbym zrobić to samo, tj. mam windę na której brakuje adaptera (foto 1), oraz gniazdo obok hamulca ręcznego (foto 2). Zgodnie z informacjami kolegów, którzy pomagali wówczas w temacie brakuje mi tzw. adaptera pod telefon komórkowy oraz samego telefonu.
Link z odpowiednimi adapterami (mają zgodną końcówkę z moim gniazdem): http://www.ebay.de/dsc/i.html?_nkw=audi ... 313&_rdc=1
foto 1
foto 2
Moje pytanie brzmi (sorry, jestem dużym laikiem) - czy mogę kupić dowolny adapter i model telefonu, czy muszę wybrać konkretną markę i model telefonu? Nie wiem czy moduł/ centralka w aucie obsługująca taki telefon jet uniwersalna (dla wielu producentów)?.
Jeśli nie jest uniwersalna to proszę o informację gdzie i jak do tego się dostać, aby sprawdzić/ odczytać typ i model telefonu do jakiego został przystosowany zestaw...
(zastanawiam się również, czy będzie tam wypisany model/marka czy tylko nr części po którym trzeba będzie dochodzić do tego co było...)
Z góry dzięki za informację!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2003
- Silnik: 2.7T 230KM
Ten moduł czerwony ma numer 4B0 862 335 B, ale nie ma na nim żadnych oznaczeń producenta (tylko logo audi), itp - gdzieś w necie widziałem że jest jeszcze jakieś 1 pudełko do tej instalacji, może tamto odpowiada za rodzaj telefonu? (jest chyba zlokalizowane pod schowkiem u pasażera lub w bagażniku - ktoś z Was wie co tam jest czy to do innych modeli/ zestawów telefonicznych?)