[A6 C5 telefon w podłokietniku]
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Konrad
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
[A6 C5 telefon w podłokietniku]
Witam, czy ten: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=707970581 będzie pasował i drugie pytanie czy podłączony jest do gniazda pod dźwignią h-ca ręcznego? za informację bardzo dziękuję, pozdrawiam Konrad
ja mam nokie 6310 a kabel podłączony jest do gniazda w tym "schoweczku" obok ręcznego, grand57 tobie brakuje wkładki na telefon, można ją w serwisie dokupić i pewnie na różne telefony
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio zmieniony 01 maja 2010, 21:57 przez arkolek, łącznie zmieniany 3 razy.
- tomkiewicz
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
witam,
może ktoś się orientuje gdzie szukać przyczyny złego działania oryginalnego zestawu głośnomówiącego audi współpracującego właśnie z takim telefonem jak w temacie. Obsługa telefonu z poziomu multi-kierownicy objawia się tym, że słyszę dzwoniącego natomiast on nie słyszy mnie? Problemu nie ma gdy odbieram rozmowę z poziomu słuchawki i rozmawiam tradycyjnie. Wszystko wskazuje na uszkodzony mikrofon zestawu głośnomówiącego jednak zastanawiające jest to, że bez zarzutu mikrofon (może to inny drugi mikrofon?) odbiera i wykonuje polecenia głosowe sterujące radiem, CD telefonem, nawigacją?? Może ktoś wie jak to zdiagnozować z poziomu VAG-a? Pozdrawiam
może ktoś się orientuje gdzie szukać przyczyny złego działania oryginalnego zestawu głośnomówiącego audi współpracującego właśnie z takim telefonem jak w temacie. Obsługa telefonu z poziomu multi-kierownicy objawia się tym, że słyszę dzwoniącego natomiast on nie słyszy mnie? Problemu nie ma gdy odbieram rozmowę z poziomu słuchawki i rozmawiam tradycyjnie. Wszystko wskazuje na uszkodzony mikrofon zestawu głośnomówiącego jednak zastanawiające jest to, że bez zarzutu mikrofon (może to inny drugi mikrofon?) odbiera i wykonuje polecenia głosowe sterujące radiem, CD telefonem, nawigacją?? Może ktoś wie jak to zdiagnozować z poziomu VAG-a? Pozdrawiam
jakcek(100lica)
Rozumiem, że pozostałe funkcje telefonu działają bez zarzutu?
- FIS wyświetla numer dzwoniącego, kontakty z karty itp?
- odbierasz telefon z kierownicy, możesz przełączyć się z poziomu kierownicy z radia na telefon itp?
- czy słyszysz rozmówcę we wszystkich głośnikach?
Jedyne co przychodzi mi do głowy to sprawdzenie poprawnego zakodowania sterownika telefonu i sterownika radia/navi. Jakie masz radio/nagłośnienie? Bose?
- FIS wyświetla numer dzwoniącego, kontakty z karty itp?
- odbierasz telefon z kierownicy, możesz przełączyć się z poziomu kierownicy z radia na telefon itp?
- czy słyszysz rozmówcę we wszystkich głośnikach?
Jedyne co przychodzi mi do głowy to sprawdzenie poprawnego zakodowania sterownika telefonu i sterownika radia/navi. Jakie masz radio/nagłośnienie? Bose?
Było:
2008 - 2019 C5 Quattro AKE 2002
Jest:
2019 - C7 Quattro CNHA 2016
Jest:
witaj, tak, nagłośnienie BOSE. Chyba słyszę we wszystkich głośnikach?! To akurat wydawało mi się bez znaczenia. Ja po prostu nie jestem słyszany z zestawu głośnomówiącego. Po przełączeniu na słuchawkę czyli podniesieniu jej w podłokietniku zaczynam być słyszany . FIS wyświetla numer dzwoniący, książkę ..itp,... Diagnozowałem VAG-iem w sterowniku telematic-a, ale nic specjalnego tam nie odkryłem. Wieszał mi się tylko na jakimś teście wyjscia/wejścia...ale tego nie ogarniam?! pozdr.
[ Dodano: 2009-08-24, 12:21 ]
dodam jeszcze , że usterka powstała niedawno. Zestaw za mojej kadencji działał niedawno bez zarzutu! Usterkę zauważyłem po wymianie ramki lewych drzwi od kierowcy po usterce podnoszenia szyby. Szukałem związku awari z wymianą w serwisie gdzie mi to wymieniano ale zdecydowanie odrzucili moje domniemanie. Myślałem , że może jakieś okablowanie mikrofonu jest spięte z drzwiami ..ale tak jak mówię, serwis wykluczył te podejrzenia ...jednocześnie rozkładając ręce na mój problem.
[ Dodano: 2009-08-24, 12:21 ]
dodam jeszcze , że usterka powstała niedawno. Zestaw za mojej kadencji działał niedawno bez zarzutu! Usterkę zauważyłem po wymianie ramki lewych drzwi od kierowcy po usterce podnoszenia szyby. Szukałem związku awari z wymianą w serwisie gdzie mi to wymieniano ale zdecydowanie odrzucili moje domniemanie. Myślałem , że może jakieś okablowanie mikrofonu jest spięte z drzwiami ..ale tak jak mówię, serwis wykluczył te podejrzenia ...jednocześnie rozkładając ręce na mój problem.
jakcek(100lica)
Witam,
ja mam taką samą podstawkę jak na pierwszym zdjęciu. Nie mam telefonu i w sumie mi na tym nie zależy, dlatego chciałbym wymontować podstawkę, żeby mieć więcej miejsca w schowku. Podstawka jest przykręcona do bocznych ścianek podłokietnika czterema śrubami krzyżowymi. Niestety nie mogę ich odkręcić, śruby się kręcą, ale nie wychodzą (tak jakby z drugiej strony były nakrętki, które się kręcą). Czy ktoś wie może jak to zdemontować? Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam,
eMckeN
2009-10-05
Znalazłem częściowo odpowiedź na swoje pytanie w ETCE. Poniżej schemat jak mocowana jest podstawka - z drugiej strony są jakieś tulejki, które najprawdopodobniej się kręcą przy próbie odkręcania śrub. Jak mi sie uda zdemontować to napiszę jak to zrobić.
![Obrazek]()
ja mam taką samą podstawkę jak na pierwszym zdjęciu. Nie mam telefonu i w sumie mi na tym nie zależy, dlatego chciałbym wymontować podstawkę, żeby mieć więcej miejsca w schowku. Podstawka jest przykręcona do bocznych ścianek podłokietnika czterema śrubami krzyżowymi. Niestety nie mogę ich odkręcić, śruby się kręcą, ale nie wychodzą (tak jakby z drugiej strony były nakrętki, które się kręcą). Czy ktoś wie może jak to zdemontować? Będę wdzięczny za informacje.
Pozdrawiam,
eMckeN
2009-10-05
Znalazłem częściowo odpowiedź na swoje pytanie w ETCE. Poniżej schemat jak mocowana jest podstawka - z drugiej strony są jakieś tulejki, które najprawdopodobniej się kręcą przy próbie odkręcania śrub. Jak mi sie uda zdemontować to napiszę jak to zrobić.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2009, 10:55 przez eMckeN, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli ktoś jest zainteresowany to chcę sprzedać telefon, który wyjąłem ze swojego autka. http://www.allegro.pl/item743708849_tel ... di_a6.html
-
- Forum Audi A6 / A7
Ad 1. Nie ma takiej możliwości. Chyba, że znalazłbyś jakiegoś kumatego serwisanta GSM, który spróbuje dopasować i wgrać firmware od jakiejś Nokii. Niemniej jednak nie słyszałem o takim przypadku.maniutek71 pisze:Witam, mam takie Audi od nie dawna, proszę o odpowiedź czy jest możliwość zmiany menu w telefonie na język polski? W opcjach nie ma naszego języka. Może ktoś wie czy telefon ma coś wspólnego z oryginalną nawigacją?
Ad2. Telefon w zasadzie nie ma nic wspólnego z Navi. Współpracuje natomiast z systemem nagłośnienia w aucie (np. Bose). Mówiąc w skrócie, obydwa urządzenia muszą o sobie wiedzieć (z kim tańczą

Natomiast moduł nawigacji (w rozumieniu ustalania położenia) współpracuje z telefonem wyłącznie wtedy jeżeli telefon pracuje w ramach systemu Telematik. Podaje ona wtedy pozycję samochodu w momencie wysłania sygnału S.O.S.
Było:
Jest:
Jest: