szyberdach
szyberdach
Witam mam pytanue odnosnie szyberdachu w audi a6 c5 mianowicie nie dzial on po przekreceniu na panelu sterowania jest tylko pykniecie w silniczku czy mógłby mi ktoś pomóc
Witam.
Mam podobny problem- po włożeniu bezpiecznika od szyberdachu, pojechał on do góry i nie da się go zamknąć ani silniczkiem ani korbką.
Silniczek sam w sobie działa.
Proszę o podpowiedź, ewentualnie rysunek techniczny/ zdjęcie/ szerszy opis, tych czarnych listewek, o których mówił Runi1994.
Ewentualnie o opis sposobu, w jaki mogę zamknąć ten szyberdach do równego. Naprawą zajmę się na wiosnę.
Mam podobny problem- po włożeniu bezpiecznika od szyberdachu, pojechał on do góry i nie da się go zamknąć ani silniczkiem ani korbką.
Proszę o podpowiedź, ewentualnie rysunek techniczny/ zdjęcie/ szerszy opis, tych czarnych listewek, o których mówił Runi1994.
Ewentualnie o opis sposobu, w jaki mogę zamknąć ten szyberdach do równego. Naprawą zajmę się na wiosnę.
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Spróbuj zerknąć na tę stronę:emde pisze:Witam.
http://workshop-manuals.com/audi/a4_mk1 ... oof_avant/
Zasada działania szyberdachu jest ta sama, więc może w jakiś sposób te instrukcje Ci pomogą.
Zanim podesłałeś tą stronkę to zdążyłem zdjąć zaczepy z tylnej części szyby szyberdachu.
Obecnie, gdy przycisnę lekko szyber od góry- tył się poddaje, ale coś blokuje go z przodu i przez to nadal nie da się zamknąć.
Jeżeli ktoś wie, co zrobić, żeby go tylko zamknąć do równa- proszę o pomoc. Zaczynają się mroźne poranki...
Obecnie, gdy przycisnę lekko szyber od góry- tył się poddaje, ale coś blokuje go z przodu i przez to nadal nie da się zamknąć.
Jeżeli ktoś wie, co zrobić, żeby go tylko zamknąć do równa- proszę o pomoc. Zaczynają się mroźne poranki...
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Moje auto: S6 C5
- Rocznik: 2002
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Na tej stronie co Ci wkleiłem jest zakładka od ustawiania szyberdachu (patrz poniżej)emde pisze:Zanim podesłałeś tą stronkę to zdążyłem zdjąć zaczepy z tylnej części szyby szyberdachu.
http://workshop-manuals.com/audi/a4_mk1 ... _plate%29/
Jak zauważysz plastik odpowiedzialny za unoszenie szyberdachu porusza się w takiej prowadnicy. Może u Ciebie ten element jest w jakiś sposób przesunięty, bądź zapchany.
Ja u siebie swego czasu aby nasmarować i usunąć niesprawność szyberka (nie cofało mi osłony|podsufitki przy zamknięci) odkręciłem poszycie szyberdachu - trzyma się ono na 6 wkrętach. Po jego demontaży dostęp do większości prowadnic jest ułatwiony - może i u Ciebie pomoże taka operacja.
Samo ustawienie poszycia po tej operacji zajęło mi jakieś 15min.
Szyberdach
Witam . Dołączę się do tematu . U mnie w audi A6 C5 w ogóle nie można otworzyć szyberdachu Bezpiecznik jest sprawny , po naciśnięciu przełącznika na panelu sterowania nic nie słychać .
Prosze o pomoc .
Prosze o pomoc .