[ALF 2.4 165 KM] Dziwne buczenie
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
[ALF 2.4 165 KM] Dziwne buczenie
Witam. Nie wiem czy to powazny objaw ale jadac ok 80-90 km/h na 5 biegu (skrzynia manual) i dodajac leciutko gazu wystepuje dziwne buczenie ktore jak by cichnie po dodaniu mocniej gazu lub puszczeniu go. Co to moze byc?mam to juz od dawna ale jak by te buczenie bylo teraz glosniejsze.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jakyb
- Rocznik: 1997
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9TDI AVF 131KM
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 163KM
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Ja mam chyba to samo - w przedziale 70-90km/h podczas leciutkiego przyśpieszania bądź jadąc stałą prędkością pod niewielkie (wręcz znikome) wzniesienie, da się wysłuchać ciche huczenie/buczenie, niezależnie na którym biegu jadę. A gdy wcisnę więcej gazu lub puszczę go, bądź przyśpieszę/zwolnię poza owy zakres prędkości, to ten dźwięk znika.
Dodam jeszcze, że ten dźwięk jest cichszy przy pierwszych kilkudziesięciu km, a potem staje się nieco głośniejszy. ...dalej już bez zmian.
Czy chwytając za koło (przy podniesionym aucie) da się wyczuć jakieś luzy, czy to tak jak z przegubem - ręką nie wyczujesz, a terkotać będzie?
Dodam jeszcze, że ten dźwięk jest cichszy przy pierwszych kilkudziesięciu km, a potem staje się nieco głośniejszy. ...dalej już bez zmian.
Czy chwytając za koło (przy podniesionym aucie) da się wyczuć jakieś luzy, czy to tak jak z przegubem - ręką nie wyczujesz, a terkotać będzie?