Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] problemy z imobilajzerem po kradziezy

Elektryka
ODPOWIEDZ
Barato
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] problemy z imobilajzerem po kradziezy

Post autor: Barato » 14 mar 2009, 08:09

Witam klubowiczow, mam takie pytanie odnosnie imobilajzera bo skadziono mi moja A6 ale na cale szczescie policja odzyskala ja w calosci :mrgreen: i teraz pewnie dlatego ze sie wpieli do komputera , to nie rozpoznaje kluczyka albo w jakims inny trybie chodzi bo przy probie odpalenia gasnie odrazu i miga imobilajzer , niestety nie mam VAGa ale jezeli da sie to naprawic nim to oczywiscie zakupie ,aha i oczywiscie stacyjke tez mam rozwalona nie wiem czy to tez sie jakos wiaze

majek82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: majek82 » 14 mar 2009, 08:50

immo jest w stacyjce własnie wiec rozwalajac stacyjke mogli przerwac drucik od immobilizera,rozkrec ,a najlepiej oddaj do jakiegos elektronika i jak sie da to moze nawet to zlutowac,bynajmniej tak mi sie udało kiedys w toyocie avensis.pozdrawiam <piwo>

Barato
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Barato » 14 mar 2009, 11:14

Wiec jak dorobie sobie wkladke do stacyjki w ori serwisie to powinnno wszystko zalatwic ? zajrzalem i jest tam taka odlaczona zlaczka ale zwieranie jej nic nie daje a slyszalem ze zlodzieje podmieniaja imobi na wlasny tylko nie wiem czy to sie da elektronicznie czy jakos podmienic caly sterownik a tego drugiego napewno nie zrobili

Awatar użytkownika
Piotr 13585
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Piotr 13585 » 14 mar 2009, 11:51

Napewno bedziesz musial Soft update zrobic.

Zlodzieje uzywaja wlasnego softa ktory powoduje takzwany buffer overflow. Dzialajacy na tej samej zasadzie jak w konsolach do gier n.p. Wii.
VAG Ci moze teraz takie bledy wykazac ze sie wystraszysz.
Ale w serwisie nie powinni miec najmjejszych problemow z przywroceniem pierwotnego stanu.

Awatar użytkownika
fanatyk_aut
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: fanatyk_aut » 14 mar 2009, 18:40

Pamietaj kolego zeby pilnować autka:-) gratuluje odzyskania !!! Moj kumpel niemial takiego szczęscia!!

Aco do twojego problemu to dobry elektryk powinien sobie z tym poradzic a w serwisie to napeno tylko ze cenowo wiesz...??? Pozdrowienia ze ÂŚwietego miasta
POZDROWIENIA ZE ŚWIETEGO MIASTA !!!!

Barato
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Barato » 16 mar 2009, 18:31

olo_gsm, wielkie dzieki za wsparcie :-) jak sobie nie poradze z lokalnym magikiem to odrazu sie odezwe :) ciesze sie ze zawsze mozna na kogos liczyc
fanatyk_aut, myslalem ze juz dawno poszedl na zyletki :-/ ale taka nauczka dala mi w kosc i chyba bede go przykrecal do parkingu hehehe

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja