Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ AFB 2.5 150 KM] Problemu po wymianie filtra paliwa!

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
Roovis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ AFB 2.5 150 KM] Problemu po wymianie filtra paliwa!

Post autor: Roovis » 06 paź 2015, 11:45

Witam !
Po kupnie Audi a6 2,5 tdi quattro postanowiłem wymienić filtr paliwa . Po wymianie auto przestało odpalać przed odpalało na dotyk , Wszystkie próby odpowietrzenia układu już zamną chciałbym sie dowiedzieć czy przyczyną może być pompa przelewowa która znajduje się w baku ?? Czay macie może jakieś inne sugestie jestem nowym użytkownikiem z góry dziękuje za sugestie.

Dziadekblack

Re: Problemu po wymianie filtra paliwa!

Post autor: Dziadekblack » 06 paź 2015, 12:00

Roovis pisze:Witam !
Po kupnie Audi a6 2,5 tdi quattro postanowiłem wymienić filtr paliwa . Po wymianie auto przestało odpalać przed odpalało na dotyk , Wszystkie próby odpowietrzenia układu już zamną chciałbym sie dowiedzieć czy przyczyną może być pompa przelewowa która znajduje się w baku ?? Czay macie może jakieś inne sugestie jestem nowym użytkownikiem z góry dziękuje za sugestie.

sprawdź błędy bo nie chcę cię straszyć ale przy nieumiejętnym odpowietrzaniu układu przy wymianie filtra i kręceniu na sucho w tych silnikach lubi paść pompa - ja zaczął bym od sprawdzenia błędów

Roovis
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Roovis » 06 paź 2015, 14:06

pompa jest na gwarancji w kwietniu wymieniana więc niewiem czy od razu nie udać się w miejsce wymiany pompy chciałem poprostu tego uniknąć .

Dziadekblack

Post autor: Dziadekblack » 06 paź 2015, 14:26

tylko nie mów im że wymieniałeś filtr bo raczej od razu nawet jak nie twoja wina będą chcieli na to zrzucić

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja