[AQE 1.8 125 KM] problem przy odpaleniu slychac metaliczny d
-
- Forum Audi A6 / A7
[AQE 1.8 125 KM] problem przy odpaleniu slychac metaliczny d
( audi a6 c5 1.8 20v 1998r )Witam jestem nowy na forum potrzebuje opini osoby ktora miala podobny problem . a wiec przy odpaleniu przez dosłownie ułamek sekundy slychac metaliczny dzwiek dochodzacy 100% z napinacza lancucha rozrzadu juz wymienialem go drugi raz na orginal . Problem tkwi w tym przy odpaleniu nie ma oleju w napinaczu i pomału zaczynaja sie scierac slizgi mialem juz tak w poprzednim napinaczu. co moze byc przyczyna olej zmienilem wczoraj na castrol 10w40 magnatec ale to nic nie dalo . moim zdaniem moga byc to popychacze , uszczelniacze zaworów , pompa oleju lub zawór zwrotny lub ? cos innego ? ktoś cos wie ? . dodam ze przy wymianie napinacza i lancucha wyczyszczona byla miska oraz smog .
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Ok dzieki za odpowiedz w sobote wróce do Żar i pojezdze po mechanikach popytam o diagnoze ale naprawdopodobniej ten zawór zwrotny oleju lub popychacze taka byla moja diagnoza , mechanikiem nie jestem to w 100% nie jestem pewny
na trasie nie ma problemów wiec narazie jezdze :D jak bedziesz mial czas i checi mozna sie kiedys spotkac i pogadac

-
- Forum Audi A6 / A7
Witam kolegów z miasta, (nie sugerować się opisem w profilu we Wrocławiu studiuje i pracuję obecnie ale ogólnie moje miasto Żary
. Jeśli chodzi o mechaników to w Żarach faktycznie jest straszna bieda do tej pory gdzie czegoś nie robiłem tam spartaczyli. Jedyny zakład, o którym słyszałem wiele pozytywnych opinii to gość który mieści się w takim garażu koło budowlanki. Warsztat bardzo niepozorny, ot zwykły garaż, ale gość ponoć naprawdę ma pojęcie o wielu rzeczach, ale czeka się niestety koło 3 tygodni, przynajmniej jak tyle kiedyś czekałem.

-
- Forum Audi A6 / A7
Wlasnie kolo budowlanki oddaje naczesciej auto do naprawy jak cos sie dzieje do pana Arka jezdzi srebrnym hiundayem . Zlego slowa powiedzoec nie koge ale dobrego tez nie . Dzieki niemu nie potrzebnie wydalem juz nie licze ile pieniedzy na drugi juz napinacz chociaz to najprawdopodobniej nie chodzi o niego bo napinacz zaczyna swoje poniewaz jest to spowodowane czyms co jest popsute wczesniej i nke doprowadza tego oleju przy starcie co powoduje powolnymi krokami scieranie sie slizgow . Plukaka byla robiona niedawno oraz wyczyszczony smog miska i pompa. Jk to nie bedzie wina zawrou lub popychaczy to juz nie mam zadnego pomyslu co to moze byc
[ Dodano: 2015-09-25, 11:12 ]
A wiec rroche poczytalem i wynika ze wina lezy po stronie zaworu zwrotnego oleju znajduje sie on w obudowie filtra oleju . Prawdopodobnie jego wina poniewaz w filtr oleju byl suchutki . Jak znajde chwile czasu w weekend wymienie i dam znac czy pomoglo moze komus sie przyda na kiedys
[ Dodano: 2015-09-25, 11:12 ]
A wiec rroche poczytalem i wynika ze wina lezy po stronie zaworu zwrotnego oleju znajduje sie on w obudowie filtra oleju . Prawdopodobnie jego wina poniewaz w filtr oleju byl suchutki . Jak znajde chwile czasu w weekend wymienie i dam znac czy pomoglo moze komus sie przyda na kiedys