Mam pęknięty z jednej strony przycisk podłokietnika. Niby drobiazg a spory problem, nie dość że ciężej się otwiera to jeszcze nieprzyjemnie leży na ręce. Mam Panie i Panowie dwa pytanka:
1. Czy w C6 są tylko dwa kolory tego podłokietnika: czarny i beż? Mam wrażenie że mój jest szary. Jak sprawdzić kolor plastiku podłokietnika po oznaczeniach fabrycznych , ew po numerze części?
2. Czy po zakupie nowego przycisku należy rozmontować całą górę podłokietnika (z poszyciem) czy należy siłowo usunąć stary przycisk i na wcisnąć nowy?
Thx from the mountain.
Pęknięty przycisk podłokietnika
- jacomix
- Forum Audi A6 / A7
Witaj, miałem ten sam problem, pęknął mi na zawiasku, kupiłem na allegro zamiennik za ok 30zl i wymieniłem, gdy otworzysz podłokietnik masz takie dwie gumki u góry wypinasz je delikatnie śrubokrętem małym , następnie delikatnie odginasz plastik jest na zaczepach , trzeba uważać żeby nie pękł, wyjmujesz stary , wkładasz nowy , składasz i cieszysz się działającym zamknięciem podłokietnika:)
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jak pisze kolega jacomix, wymiana jest banalnie prosta. W Allegro wpisz frazę "Przycisk podłokietnika" i wyświetli się kilka aukcji z przyciskami w różnych kolorach. Prócz czarnego i beżowego są też kolory ciemno szare więc powinien spasować do Twojego.
Nic nie rozbieraj ani nie składaj siłowo
Pzdr
Nic nie rozbieraj ani nie składaj siłowo

Pzdr
Warsztat, naprawy Audi A6.