Nie mam pojęcia co mi tak załatwiło te łopatki. Może coś poradzicie bo nie chcę oddać turbiny jeszcze raz żeby znowu ją coś zniczyło. Od strony filtra na pewno wszystko całe i szczelne. Jedyne co to może odmą jakiś nagar wpada. Na tą chwilę jest odłączona i będę obserwował. Czekam na jakieś propozycje.
[1.8T awt] uszkodzona turbina
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[1.8T awt] uszkodzona turbina
Nie znalazłem nic podobnego żeby się podpiąć więc zacznę nowy temat. Turbo regenerowane w czerwcu tego roku a na dzień dzisiejszy tak wygląda
![Obrazek]()
![Obrazek]()
Nie mam pojęcia co mi tak załatwiło te łopatki. Może coś poradzicie bo nie chcę oddać turbiny jeszcze raz żeby znowu ją coś zniczyło. Od strony filtra na pewno wszystko całe i szczelne. Jedyne co to może odmą jakiś nagar wpada. Na tą chwilę jest odłączona i będę obserwował. Czekam na jakieś propozycje.
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Kolego rwij szybko tąturbawke i do gościa od regeneracji. Bo za chwile całą zregenerujesz a tak to kolo Ci wymieni jedynie koło kompresji. Teraz jest niewyważona i uszkodzą się łożyska. Jeżeli jesteś na 100% pewnien ,.że filtr i wszystkie węże do turbiny są sprawne i szczelne to koniczne miska olejowa w dół płukanie silnika i wymiana całej odmy na nową!
Pomogłem? Kliknij
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Arek
- Rocznik: 2002
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Właśnie nie. Ten zawór nawet działa jak powinien. Ale tak jak pisałem odma odłączona. Jeśli nie będzie dalszych uszkodzeń to dopiero wyciągam turbinę. Sprawdzę jeszcze jedną rzecz. Może krąży coś między wejściem z turbo a wejściem przez zawór dv. To już ostatnia rzecz.krzysiekml pisze:z grzybka odmy nic się nie oderwało ?