Forumowicze opiszę swój przypadek i dziwne zachowanie zawieszenia. Mianowicie podczas zakupu auta teoretycznie wszystko działało lecz długo się unosił w górę. Po zakupie i kilku tygodniach jazdy zauważyłem że zaczyna usiadać mi lewym przednim kołem. Po jakimś czasie przestał pompować wyrzucając różne błędy w tym blokowanie układu poprzez stale zapaloną kontrolkę na liczniku. Błędy wywalało różne, m.in. 01772, 01577, 01780 i jeszcze pewnie kilka innych... Przejrzałem cały układ, okazało się że lewy przedni miech był wymieniany na zamiennik, dodatkowo rozebrałem kompresor (przeczyściłem i przesmarowałem pierścień bo już się kończy), poskładałem wszystko + zrobiłem adaptacje zawieszenia z obniżeniem o 40mm. Auto zaczęło pracować tak ja powinno tj. szybko pompuje i schodzi z poszczególnych poziomów, wszystko wedle regułki, powyżej 35 km/h zrzuci z 4 na 3, na autostradzie powyżej 130 km/h zrzuci z 2 na 1, po powrocie na normalną drogę (do 120 km/h) podniesie z powrotem na 2 ale zaczęły dziać się inne dziwne rzeczy

Teoretycznie poziom wyjściowy jest ustawiony na 2. Ostatnio co nie podszedłem do auta, przekręcam zapłon a auto jest już ustawione na poziom 3. Zaobserwowałem że kończąc jazdę na poziomie czy to 1 czy to 2 i zamknięciu drzwi (sygnał z centralnego) auto od razu podnosi się na poziom 3 z zasobnika powietrza (bez włączania kompresora) i tak zostaje. Podpiąłem vaga a obecnie odczytane błędy to 01836 35-10 oraz 01772 27-10. Wykasowałem błędy i ucieszyłem się bo przestał się podnosić po zamknięciu drzwi na poziom 3 niestety przedwcześnie bo po nocy zaczął tym razem kucać ale nie jak wcześniej na lewe przednie koło a tym razem na prawe przednie. Przy takim stanie rzeczy po przekręceniu zapłonu zaczyna upuszczać tył do równego poziomu tj. poziomu 1. Po odpaleniu auta kompresor się włączy i wyrówna całe auto ale na poziomie 1. Nie podnosi go do poziomu 2 który to teoretycznie jest ustawiony jako poziom startowy (wyjściowy).
Wydaje mi się że uwalony może być rozdzielacz ale proszę o jakieś sugestie / podpowiedzi. Z góry dziękuję za zainteresowanie.
[ Dodano: 2015-09-10, 08:13 ]
Mam jeszcze kilka pytań odnośnie działania
1. Auto dopompowuje praktycznie przy każdym hamowaniu (czas pompowania ok 3-5 s). Czy to jest normalne ?
2. Jak często powinien się włączać kompresor ?
3. O ile maksymalnie można obniżyć auto podczas adaptacji zawieszenia ?