[A6 C5] Dymi się z bloku silnika, prawdopodobnie z wycieku o
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
Gosia, dzięki za takie info. Niedawno wymieniałem sam uszczelki pod pokrywami, napinaczami i te nieszczęsne zaślepki. I oczywiście z zaślepek zaczęło się lać znowu. Kupiłem zamiennik febi i się dziwiłem, że aż tak lekko wszedł. Teraz już wiem dlaczego.Mazdomania pisze:Kupisz i zamiennik w motoryzacyjnym, ale on jest o milimetr mniejszy i mimo wymiany wraz cieknieZapytaj w najbliższym ASO o cenę, ale to nie jest drogie (ok. 35-40zł/szt z tego co pamiętam)
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
Ja jak szukałam do siebie części (akurat uszczelek pod dekle, nastawniki i zaślepekelwarka1 pisze:Gosia, dzięki za takie info. Niedawno wymieniałem sam uszczelki pod pokrywami, napinaczami i te nieszczęsne zaślepki. I oczywiście z zaślepek zaczęło się lać znowu. Kupiłem zamiennik febi i się dziwiłem, że aż tak lekko wszedł. Teraz już wiem dlaczego.Mazdomania pisze:Kupisz i zamiennik w motoryzacyjnym, ale on jest o milimetr mniejszy i mimo wymiany wraz cieknieZapytaj w najbliższym ASO o cenę, ale to nie jest drogie (ok. 35-40zł/szt z tego co pamiętam)

diabeleek tak przy okazji tych zaślepek to z tego co widzę u SID-a są na stanie:
http://sidmotorsport.pl/pl/test/2030-za ... owicy.html
Zadzwoń, to może będziesz miał szybciej

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7T 230KM
- Paliwo: Benzyna+LPG
Witam to może i mi pomożecie staram się znaleźć przyczynę dymienia (ale to pewne olej leci/kapie na kolektor wydechowy) wymieniona uszczelka pod pokrywą zaworów strona pasażera dwa dni spokoju a potem dymi z jeszcze mocniej i dołożyło się dymienie z drugiej strony mam silnik 2,7 biturbo i nie mogę zlokalizować ezektora, zdjąłem zawór Pressure limiting valve by sprawdzić czy jest drożny nic w nim nie ma i z ciekawość zatkałem palcem przy włączonym silniki i wtedy przez korek wlewu oleju zaczęło delikatnie zasysać powietrze po poszczeniu palucha z wlewu dymi o co tu chodzi muszę to sam rozgryźć (przy Waszej pomocy) bo na mechaników nie mam co liczyć co co po kolei sprawdzić gdzie szukać przyczyny. Może powodem też jest błąd z którym nie mogę sobie poradzić 17887 Brake Vacuum System Mechanical Failure P1479-35-00 mechanik mówi że wszystko jest w porządku ( a może nie umie sobie z tym poradzić i mówi wszystko ok) a dymi coraz mocniej
Kosmy, ezektora w tym silniku nie szukaj, bo go tam nie ma. Jak wymieniałeś uszczelki pod pokrywą, to wymieniłeś też pod napinaczami i czy wymieniłeś też zaślepki wałków z tyłu silnika? Sylikon dany w odpowiednie miejsca w czasie wymiany? Tam nie ma innej opcji, musi sadzić z góry silnika na kolektor i turbiny, dlatego dymi.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Filip
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.5TDI BFC 163KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Dzięki za cynk. Właśnie z nimi rozmawiałem. Mają mieć dzisiaj na stanie org. Audi.Mazdomania pisze:diabeleek tak przy okazji tych zaślepek to z tego co widzę u SID-a są na stanie:
http://sidmotorsport.pl/p...ka-glowicy.html
Zadzwoń, to może będziesz miał szybciej