Witam
mam problem z klimą a dokładniej przestała mi chłodzić podczas jazdy a dokładniej przy wyprzedzaniu. Jechałem drogą ekspresową wyprzedziłem 2 auta i gdy wyprzedziłem kolejne dość szybko nagle z nawiewów zaczęło lecieć ciepłe powietrze i od tej pory klima się nie załącza oraz wiatrak. Błędów brak. Najgorsze jest to że dostęp to tego kompresora to jakaś porażka. Wczoraj byłem u znajomego i nabiłem od nowa, wymieniłem dławik i nadal nic.
Nabiłem 530g a odzyskałem 410g? czyżby gdzieś dziura była? po niedzieli będę rozkręcał przód to może się coś więcej dowiem. Można jakoś na krótko podłączyć i sprawdzić czy kompresor się załącza ? na dodatek to jakiś nie typowy kompresor. Najgorsze jest to że mamy takie upały a tu luksusu brak.
klima padłą podczas jazdy a6c6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Moje auto: A6 C7
- Rocznik: 2012
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
klima padłą podczas jazdy a6c6
S6C5 manual - jest
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2004
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 ARS 299KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Jesli jest podobnie jak w mojej A8 to kompresor jest normalny z tym ze nie ma sprzegla elektromagnetycznego .A co do sprawdzenia jego dzialania to VAG--iem można to zrobić.
Przyglodnij sie jakie jest kolo pasowe.Jesli jest tak jak mówiłem to w kole pasowym jest jedna sroba na klucz chyba 10mm.Odkrec ja i wyciagnij srodek.Jezeli w srodku jest zmielony bialy plastik (pseudo sprzęgło) to przyglodnij sie sprezarce bo prawdopodobnie jest zamordowana
Przyglodnij sie jakie jest kolo pasowe.Jesli jest tak jak mówiłem to w kole pasowym jest jedna sroba na klucz chyba 10mm.Odkrec ja i wyciagnij srodek.Jezeli w srodku jest zmielony bialy plastik (pseudo sprzęgło) to przyglodnij sie sprezarce bo prawdopodobnie jest zamordowana