Witam. Mam taki problem ,że w mojej a6c5 nie grają głośniki w drzwiach przednich i tylnych oprócz syczków- te są ok. Niedawno kupiłem ten samochód i już tak było. Czy to może głośniki są zepsute? i to wszystkie cztery? połączenia i kable są ok bo sprawdzałem. nie są zaśniedziałe itd.
Może ktoś się już spotkał z takim czymś? Pozdrawiam.
[/b]
A6C5 97r. Syczki i sub grają, a głośniki nie!
Witam. Poświęciłem w weekend trochę czasu żeby sprawdzić co się dzieje z tymi głośnikami. Kiedy je wyciągnąłem okazało się ,że membrana w każdym z czterech była tak jak by "zastana od nieużywania" po prostu kiedy chciałem poruszać nią w dół i w górę to poruszała się jak by po grubym papierze ściernym. Podłączyłem baterię żeby stwierdzić czy sie coś ruszy i nic!!! wszystkie cztery padły. Wizualnie wyglądają jak nowe więc chyba od za bardzo wytężonej muzyki się nie zepsuły tylko może wręcz przeciwnie:-)?
Poprzedni właściciel tego autka " Hans ...." jest z rocznika "44" więc nie ma się co dziwić"-)
W każdym razie sprawa się rozwiązała- Padnięte cztery główne głośniki w drzwiach.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie moim małym kłopotem. Nowe "używki oryginalne z angielskiego audi a6c5" czekają tylko na moją wypłatę"-) Pozdrawiam.
Poprzedni właściciel tego autka " Hans ...." jest z rocznika "44" więc nie ma się co dziwić"-)
W każdym razie sprawa się rozwiązała- Padnięte cztery główne głośniki w drzwiach.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie moim małym kłopotem. Nowe "używki oryginalne z angielskiego audi a6c5" czekają tylko na moją wypłatę"-) Pozdrawiam.