Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6C5 97r. Syczki i sub grają, a głośniki nie!

Car Audio
ODPOWIEDZ
bystry10
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6C5 97r. Syczki i sub grają, a głośniki nie!

Post autor: bystry10 » 08 sie 2015, 01:01

Witam. Mam taki problem ,że w mojej a6c5 nie grają głośniki w drzwiach przednich i tylnych oprócz syczków- te są ok. Niedawno kupiłem ten samochód i już tak było. Czy to może głośniki są zepsute? i to wszystkie cztery? połączenia i kable są ok bo sprawdzałem. nie są zaśniedziałe itd.
Może ktoś się już spotkał z takim czymś? Pozdrawiam.
[/b]

sztukens
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: sztukens » 08 sie 2015, 20:53

zobacz jeden z bezpieczników. Wiem że jeden opodwiada za radio/audio. U mnie tak było że nie grały głośnki z tyłu i prawych drzwiach, okazało się ze przez ten bezpiecznik. Pozdrawiam

Przem@S

Post autor: Przem@S » 09 sie 2015, 22:41

Może ktoś przed sprzedażą podmieniał radio i z kostki przewody urwał/wypiął

bystry10
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bystry10 » 10 sie 2015, 21:06

Witam. Poświęciłem w weekend trochę czasu żeby sprawdzić co się dzieje z tymi głośnikami. Kiedy je wyciągnąłem okazało się ,że membrana w każdym z czterech była tak jak by "zastana od nieużywania" po prostu kiedy chciałem poruszać nią w dół i w górę to poruszała się jak by po grubym papierze ściernym. Podłączyłem baterię żeby stwierdzić czy sie coś ruszy i nic!!! wszystkie cztery padły. Wizualnie wyglądają jak nowe więc chyba od za bardzo wytężonej muzyki się nie zepsuły tylko może wręcz przeciwnie:-)?
Poprzedni właściciel tego autka " Hans ...." jest z rocznika "44" więc nie ma się co dziwić"-)
W każdym razie sprawa się rozwiązała- Padnięte cztery główne głośniki w drzwiach.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie moim małym kłopotem. Nowe "używki oryginalne z angielskiego audi a6c5" czekają tylko na moją wypłatę"-) Pozdrawiam.

Przem@S

Post autor: Przem@S » 10 sie 2015, 22:00

bystry10 pisze:Podłączyłem baterię żeby stwierdzić czy sie coś ruszy i nic!!!
Bardzo dziwny sposób sprawdzania głośnika <mysli>

bystry10
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: bystry10 » 11 sie 2015, 17:51

dziwny? Prawie każdy elektronik tak sprawdza głośnik czy działa:-) można baterie podpiąć najlepiej taką 9V ale może być słabsza i będzie buczał jeśli jest dobry a można go też podpiąć pod jakiś sprzęt grający co również uczyniłem dla pewności i też echo. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja