Ostatnio przeglądam forum i czytam o silniku 3.0 bo mam możliwość kupić takie auto ale niestety w tipie . Przebieg już 220 tkm więc troche się obawiam bo skrzynia może być do remontu

Przecie to spalanie na poziomie 4,2 co juz jest wystarczająca dyskfalifikacją dla tego rodzyneczka...fosfinkel pisze:Aby powiedzieć miłe i ciepłe słowo o ASN bo bardzo przyjemna kultura pracy, cichy, nie trzęsie nim. Całkiem przyzwoity zapas mocny i raczej nie robi problemu z gazem. Spalanie różne. Ja na trasie nie uzyskałem mniej niż 12,5l gazu (tip+quattro+opony 225/55/16), średnie spalanie to 15-16 litrów w trybie mieszanym.
Jeżeli słowo rodzynek odnosi się do silnika którym ja jeździłem to nigdzie nie napisałem i nie twierdziłem że mój silnik jest jakiś super. Aczkolwiek uważam że to spalanie jest w miarę w normie przy tej mocy silnika, wadze auta i napędach. Słyszałem oczywiście opinie że niektórzy potrafili zejść poniżej 10l LPG na 100 km ale ile jest takich osób? Ba powiem więcej, słyszałem że 4.2 potrafi spalić 8 litrów PB. Moze jakby mieć idealne sondy, nowe wtryski, idealne katy wydech itp to pewnie i spalanie byłoby mniejsze. W każdym razie nie nalezy się nastawiać że jak ktoś napisał że jego jednostka pali 10 litrów to egzemplarz która za nabędziemy też tyle będzie palić bo można się rozczarowaćApophis pisze:Przecie to spalanie na poziomie 4,2 co juz jest wystarczająca dyskfalifikacją dla tego rodzyneczka...fosfinkel pisze:Aby powiedzieć miłe i ciepłe słowo o ASN bo bardzo przyjemna kultura pracy, cichy, nie trzęsie nim. Całkiem przyzwoity zapas mocny i raczej nie robi problemu z gazem. Spalanie różne. Ja na trasie nie uzyskałem mniej niż 12,5l gazu (tip+quattro+opony 225/55/16), średnie spalanie to 15-16 litrów w trybie mieszanym.
Chyba troche przesadzilesApophis pisze:Przecie to spalanie na poziomie 4,2 co juz jest wystarczająca dyskfalifikacją dla tego rodzyneczka...fosfinkel pisze:Aby powiedzieć miłe i ciepłe słowo o ASN bo bardzo przyjemna kultura pracy, cichy, nie trzęsie nim. Całkiem przyzwoity zapas mocny i raczej nie robi problemu z gazem. Spalanie różne. Ja na trasie nie uzyskałem mniej niż 12,5l gazu (tip+quattro+opony 225/55/16), średnie spalanie to 15-16 litrów w trybie mieszanym.
Dla porównaniu moja na PB to te 16,5 litra w cyklu mieszanym nie maPiotrek_85 pisze:Chyba troche przesadzilesApophis pisze:Przecie to spalanie na poziomie 4,2 co juz jest wystarczająca dyskfalifikacją dla tego rodzyneczka...fosfinkel pisze:Aby powiedzieć miłe i ciepłe słowo o ASN bo bardzo przyjemna kultura pracy, cichy, nie trzęsie nim. Całkiem przyzwoity zapas mocny i raczej nie robi problemu z gazem. Spalanie różne. Ja na trasie nie uzyskałem mniej niż 12,5l gazu (tip+quattro+opony 225/55/16), średnie spalanie to 15-16 litrów w trybie mieszanym........4.2 moje i nie tylko moje......wciaga 18 litrow LPG w cyklu mieszanym. Miasto to 20-21. Na trasie nigdy nie zszedlem ponizej 16.5 litra. Jesli twoje spala znaczaco mniej, to sprawdz czy masz prawidlowa mieszanke, bo mozesz miec za ubogo.
Chlopaki.......sorry ale jak ktos podaje wartosci z komputera to nie ma o czym gadac.....jak glaskam pedal gazu to komputer podaje mi nawet 11 litrow. Tyle ze po przejechaniu 200 km to wiem ile musze zatankowac i ile mi litrow ubylo.....napewno nie jest to 11 litrow pokazane na kompie.Apophis pisze:W trasie szosowej na PB spalanie na poziomie 9litrów to u mnie normalka.