Wymiana tylnych piast Brak ABS-U
Wymiana tylnych piast Brak ABS-U
witam Panowie wczoraj podjąłem sie wymiana tylnych piast w mojej niuni i po załozeniu brak abs u czujniki sprawdzone załozone nowe i nic co trzeba zrobić zeby wrócił ABS
a wiec tak zakupiłem piasty ponoć polskie w warszawie sprzedali 24 szt i nikt nie reklamował
stare piasty wyciągłem nowe włożyłem i czyjniki sprawdzone przez warsztaty( 3 )byłem w trzech i jest tak podłączając Vaga lewy tylni prawia nadarza w sensie pokazuje szybkość prawie jak dwa przednie ale prawy tył po wielu próbach i kombinacjach startuje od powiedzmy 10 km/h iznowu 1 km/h i tak w kółko czyta wogóle nieregularnie wkładając nowe czujniki i kombinując tak samo sie powtarza odczyty w vagu są bardzo nie precyzyjne każdy mechanik stwierdził ze czujniki dobre ale z piasta dokładnie z tym pierścieniem magnetycznym coś nie tak lewy prawie dobrze ale po jakimś czasie i tak wywala bład czujników lewego i prawego tył zapalają sie kontrolki ASR i ABS .
a na starych piastach wszystko działało
Wszyscy kupują i niema problemu a tu u mnie"Masz babo placek"
może ktoś poleci jakie kupic piasty aby zadziałało oprócz ori bo tez wiem ze bedzie dobrze wszyscy sprzedawcy twierdzą ze niema reklamacji ...
Co wszyscy olewają ABS niewierze
U mnie dla ścisłosci w wyposarzeniu jest ABS i ASR
[ Dodano: 2015-08-09, 15:55 ]
I z braku pomocy ze strony forum problem rozwiazałem sam dzieki koledze ,,bendzji ''
za zainteresowanie sprawa była prosta
stare piasty wyciągłem nowe włożyłem i czyjniki sprawdzone przez warsztaty( 3 )byłem w trzech i jest tak podłączając Vaga lewy tylni prawia nadarza w sensie pokazuje szybkość prawie jak dwa przednie ale prawy tył po wielu próbach i kombinacjach startuje od powiedzmy 10 km/h iznowu 1 km/h i tak w kółko czyta wogóle nieregularnie wkładając nowe czujniki i kombinując tak samo sie powtarza odczyty w vagu są bardzo nie precyzyjne każdy mechanik stwierdził ze czujniki dobre ale z piasta dokładnie z tym pierścieniem magnetycznym coś nie tak lewy prawie dobrze ale po jakimś czasie i tak wywala bład czujników lewego i prawego tył zapalają sie kontrolki ASR i ABS .
a na starych piastach wszystko działało
Wszyscy kupują i niema problemu a tu u mnie"Masz babo placek"
może ktoś poleci jakie kupic piasty aby zadziałało oprócz ori bo tez wiem ze bedzie dobrze wszyscy sprzedawcy twierdzą ze niema reklamacji ...
Co wszyscy olewają ABS niewierze
U mnie dla ścisłosci w wyposarzeniu jest ABS i ASR
[ Dodano: 2015-08-09, 15:55 ]
I z braku pomocy ze strony forum problem rozwiazałem sam dzieki koledze ,,bendzji ''
za zainteresowanie sprawa była prosta
Ostatnio zmieniony 03 sie 2015, 22:01 przez audik45, łącznie zmieniany 1 raz.