4.2 V8 Slabe rozpedzanie powyzej ok 130km/h
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Gosia
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
Zrobilem logi dynamiczne 90,93 i 002.Przeplywke kupilem uzywana od kolegi z forum i chyba nie wypadla najgorzej?Nie wiem czy trzeba bylo ale po jej zamontowaniu na jakis czas odpielem akumulator.
http://vaglog.pl/log_227623.html
http://vaglog.pl/log_227623.html
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
- Mazdomania
- Forum Audi A6 / A7
Ale czym sie przejawia dzwiek nastawnika?Dzis na "nowej" przeplywce jechalem do Wroclawia i nic sie nie zmienilo.Auto powyzej 100km/h jedzie slabo.strasznie mnie to irytuje...Kupilem srodek do czyszczenia przeplywek i zobacze jutro jakie "wyniki" przeplywki.Zauwazylem jak lece z gazem do dechy i wbije 3 lub tym bardziej 4 bieg to przez dluzsza chwile obroty sa w miejscu jakby nie mial sily ciagnac...
- metyoo
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Metyoo
- Rocznik: 1993
- Moje auto: S4 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 130KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Granica tolerancji jest między -5, a +6, ale nie więcej niż 5st. między bankami, więc synchronizacja stron jest niemal idealna, ale przesunięcie obu stron jest poza tolerancją.Apophis pisze:granica tolerancji rozrzadu jest bodajże +-10 ale im bliżej zera tym lepiej.
W którym miejscu skacze? Pod koniec loga spadło, bo noga z gazu spadła.Mazdomania pisze:No, ale obciążenie chyba ciut przy małe i skacze.
Nie chce tam straszyć czy cos ale smigając wieloma ósemkami nierzadko identycznymi zdziwiło mnie to że jedna zapitala inna ledwie sie zbiera a w silnikach maja ład i porzadek. I kolejnym elementem to skrzynia biegów automatyczna oraz w szczegolności cisnienie oleju w niej. Zazwyczaj słabnie u dołu i może tak cykac wiele lat ale innego wytłumaczenia niż to juz nie mam w kwesti przyspieszenia.
Cinekk, Ostatni twój post zaczyna jednak mnie kierować w strone bardziej skrzyni jak silnika.
Cinekk, Ostatni twój post zaczyna jednak mnie kierować w strone bardziej skrzyni jak silnika.
Bardzo mozliwe..
Raczej logow skrzyni nie da sie zrobic? I jeszcze kwestia ukladu wydechowego.Prawdopodobnie mam wybebeszone katalizatory bo jest strasznie metaliczny dzwiek z ich okolicy.Moze to one robia taki balagan? Bo z tego co czytam ro tyle przestawiony rozrzad raczej nie bedzie przyczyna?
Na tym filmiku widac przy wiekszej predkosci po zmianie biegu przestoj.Szczegolnie przy 180 to widac

Na tym filmiku widac przy wiekszej predkosci po zmianie biegu przestoj.Szczegolnie przy 180 to widac