Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 2.5 tdi '98] Tylna wycieraczka

Nadwozie
ODPOWIEDZ
maks03
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 2.5 tdi '98] Tylna wycieraczka

Post autor: maks03 » 17 mar 2008, 16:39

Pierwszy raz piszę bo mam problem z tylną; wycieraczką;.W trybie czasowym w połowie cyklu staje na 5 sekund po czym ponownie na 3/4 szyby się zatrzymuje i dopiero wraca do pozycji wyjsciowej.Do Polski będę jechała dopiero za 3 miesią;ce i czy muszę z tym jechać do servisu Audi czy też sama lub domowym sposobem można tą; usterkę usuną;ć?Bedę wdzieczna za pomoc :roll:
Ostatnio zmieniony 17 mar 2008, 18:53 przez maks03, łącznie zmieniany 1 raz.

Huan
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Huan » 17 mar 2008, 16:42

Kiedys mialem to samo tyle ze we fiacie marea, pomogla wymiana silniczka od wycieraczki ale moj znajomy zwyczajnie przeczyscil wszystko z brudu i tez mu pomogło wiec proponuje najpierw sprawdzic czy nie nawdzieralo sie tam syfu :) Pozdrawiam
Ty wyprzedzasz, ja sie delektuje...
Obrazek

Forum Audi A6 i A7

Post autor: Forum Audi A6 i A7 » 17 mar 2008, 18:53

Wydaje mi sie że jedyną; opcją; jest podłą;czenie drugiego silniczka i sprawdzenie czy to aby na pewno on. Ale na 80% wydaje mi się że tak.
Aha i nie jeźdź do serwisu AUDI bo za taką; przyjemność ładnie zapłacisz.

Irek wawa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Irek wawa » 11 mar 2009, 20:34

Mam podobnie, tylko że moja wycieraczka dodatkowo szoruje po klapie :-(

Przyjrzałem się temu i zobaczyłem, że nakrętka niezbyt dobrze trzyma ramię wycieraczki: jest zardzewiała i generalnie wszystko tam jest zabrudzone. Lecz silnik chodzi ok. Więc planuję to oczyścić i dobrze dokręcić (ew. podłożyć jakąś cieniutką podkładkę, jak nie będzie trzymać porządnie).

A tak btw: jakiego rozmiaru jest tylne pióro do C5 przed liftem?

[ Dodano: 2009-03-13, 13:00 ]
Właśnie naprawiłem tylną wycieraczkę. Zamiast wymieniać silnik - jak stwierdzono w ASO - rozkręciłem, poczyściłem, podłożyłem plastikową podkładkę i działa.

Końcówka silnika jest zakończona takim drobnym wielowypustem, który był zabrudzony i dlatego ramię wycieraczki się ślizgało.

I zmierzyłem pióro - ma 380 mm.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja