[A6 C5 2.5 tdi '98] Tylna wycieraczka
[A6 C5 2.5 tdi '98] Tylna wycieraczka
Pierwszy raz piszę bo mam problem z tylną; wycieraczką;.W trybie czasowym w połowie cyklu staje na 5 sekund po czym ponownie na 3/4 szyby się zatrzymuje i dopiero wraca do pozycji wyjsciowej.Do Polski będę jechała dopiero za 3 miesią;ce i czy muszę z tym jechać do servisu Audi czy też sama lub domowym sposobem można tą; usterkę usuną;ć?Bedę wdzieczna za pomoc :roll:
Ostatnio zmieniony 17 mar 2008, 18:53 przez maks03, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam podobnie, tylko że moja wycieraczka dodatkowo szoruje po klapie
Przyjrzałem się temu i zobaczyłem, że nakrętka niezbyt dobrze trzyma ramię wycieraczki: jest zardzewiała i generalnie wszystko tam jest zabrudzone. Lecz silnik chodzi ok. Więc planuję to oczyścić i dobrze dokręcić (ew. podłożyć jakąś cieniutką podkładkę, jak nie będzie trzymać porządnie).
A tak btw: jakiego rozmiaru jest tylne pióro do C5 przed liftem?
[ Dodano: 2009-03-13, 13:00 ]
Właśnie naprawiłem tylną wycieraczkę. Zamiast wymieniać silnik - jak stwierdzono w ASO - rozkręciłem, poczyściłem, podłożyłem plastikową podkładkę i działa.
Końcówka silnika jest zakończona takim drobnym wielowypustem, który był zabrudzony i dlatego ramię wycieraczki się ślizgało.
I zmierzyłem pióro - ma 380 mm.

Przyjrzałem się temu i zobaczyłem, że nakrętka niezbyt dobrze trzyma ramię wycieraczki: jest zardzewiała i generalnie wszystko tam jest zabrudzone. Lecz silnik chodzi ok. Więc planuję to oczyścić i dobrze dokręcić (ew. podłożyć jakąś cieniutką podkładkę, jak nie będzie trzymać porządnie).
A tak btw: jakiego rozmiaru jest tylne pióro do C5 przed liftem?
[ Dodano: 2009-03-13, 13:00 ]
Właśnie naprawiłem tylną wycieraczkę. Zamiast wymieniać silnik - jak stwierdzono w ASO - rozkręciłem, poczyściłem, podłożyłem plastikową podkładkę i działa.
Końcówka silnika jest zakończona takim drobnym wielowypustem, który był zabrudzony i dlatego ramię wycieraczki się ślizgało.
I zmierzyłem pióro - ma 380 mm.