Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Pomoc w wybraniu kierownicy multi i podlokietnika

Wnętrze
ODPOWIEDZ
borynio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Pomoc w wybraniu kierownicy multi i podlokietnika

Post autor: borynio » 08 lip 2015, 12:37

Witam serdecznie kolegow, mialbym prosbe o pomoc w kwestii kierownicy, oraz podlokietnika do C6.
Auto nie jest specjalnie bogato wyposazone (polski salon), a brakuje miedzy innymi wlasnie podlokietnika i kierownicy multi, co do pierwszej kwestii to juz czytalem na forum, ze wystarczy dokupic podlokietnik, ewentualnie dociac w tunelu srodkowym dziure na mocowanie i powinno byc ok, aktualnie w miejscu podlokietnika sa podstawki pod kubki.
Martwi mnie kwestia doboru materialu i koloru, czy ktos moglby mi pomoc? Podsylam zdjecie wnetrza,w Audi kompletnie nie siedze, wiec kazda informacja bylaby cenna, moze ktos posiada takie doposazenie w tym kolorze na sprzedaz? Moze wie gdzie mozna kupic ?( allegro przeszperalem, ale dobieranie koloru na oko chyba nie jest najlepszym pomyslem).
Czy zmiana kierownicy na multi odbywa sie na zasadzie plug ang play ? Czy wiazki sa juz pociagniete?
Ciekawi mnie skoro nie ma sterowania z kierownicy,a potencjometr glosnosci jest po prawej stronie dzwigni zmiany biegow(od strony pasazera) to kto wymyslil ergonomie tego systemu?
Z gory dziekuje za pomoc! Obrazek

Audi A7 Klub

Post autor: Audi A7 Klub » 10 lip 2015, 20:49

borynio, Kierownice wsadzisz P&P ale co do multifunkcji to niestety trzeba będzie w zielonym menu odblokować opcję. Ale jak nie masz odblokowanego zielonego menu to tylko kodowanie kablem. Po drugie nie jestem pewny, że wiązki już są gotowe do podpięcia - raczej trzeba ciągnąć...

borynio
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: borynio » 14 lip 2015, 08:11

Rozumiem, chyba sobie daruje bo to za duzo zabawy...
Jeszcze jedno pytanie co do podlokietnika - tak jak w jednym z postow, trzeba nawiercic w panelu dziure na mocowanie, to juz przestudiowalem, ale zastanawia mnie, czy jak wywierce to mam 100% pewnosc, ze znajde wewnatrz miejsce na zamocowanie srub podlokietnika?
Wszystkie wersje maja przygotowane miejsce na montaz pod tym kawalkiem plastiku, ktory trzeba wyciac?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja