Mam do Was prośbę o pomoc. Mianowicie chodzi o to że po odpaleniu samochodu zaświeciła mi się kontrolka o niskim poziomie płynu chłodniczego, okazało się że jest wypięty przewód z no właśnie tu nie wiem czego bo mechanik nie był w stanie określić co to jest jakaś przyspawana blacha z dołu i tyłu silnika za skrzynią biegów (zamieszczam zdjęcie tego elementu). Po założeniu przewodu problem pojawił się z obiegiem wody, raz w obiegu na zagrzanym silniku idzie woda raz samo powietrze, nie ma też grzania w kabinie tylko zimne powietrze. A temperatura cały czas pokazuje 90st.C. Mechanik powiedział że termostat jest ok bo wszystkie przewody są ciepłe, dodał tez że jest wysokie ciśnienie w układzie i to one mogło spowodować wysunięcie się przewodu. Co może być powodem tego że nie działa grzanie podczas jazdy? i czemu nie ma płynnego przepływu płynu chłodniczego?. o Proszę o pomoc w temacie o ile to możliwe. Dodam że samochód Audi a6 c5 2,0 benzyna 130 km.
Problem z obiegiem wody i grzaniem w kabinie
-
- Forum Audi A6 / A7
Problem z obiegiem wody i grzaniem w kabinie
Witam
Mam do Was prośbę o pomoc. Mianowicie chodzi o to że po odpaleniu samochodu zaświeciła mi się kontrolka o niskim poziomie płynu chłodniczego, okazało się że jest wypięty przewód z no właśnie tu nie wiem czego bo mechanik nie był w stanie określić co to jest jakaś przyspawana blacha z dołu i tyłu silnika za skrzynią biegów (zamieszczam zdjęcie tego elementu). Po założeniu przewodu problem pojawił się z obiegiem wody, raz w obiegu na zagrzanym silniku idzie woda raz samo powietrze, nie ma też grzania w kabinie tylko zimne powietrze. A temperatura cały czas pokazuje 90st.C. Mechanik powiedział że termostat jest ok bo wszystkie przewody są ciepłe, dodał tez że jest wysokie ciśnienie w układzie i to one mogło spowodować wysunięcie się przewodu. Co może być powodem tego że nie działa grzanie podczas jazdy? i czemu nie ma płynnego przepływu płynu chłodniczego?. o Proszę o pomoc w temacie o ile to możliwe. Dodam że samochód Audi a6 c5 2,0 benzyna 130 km.![Obrazek]()
Mam do Was prośbę o pomoc. Mianowicie chodzi o to że po odpaleniu samochodu zaświeciła mi się kontrolka o niskim poziomie płynu chłodniczego, okazało się że jest wypięty przewód z no właśnie tu nie wiem czego bo mechanik nie był w stanie określić co to jest jakaś przyspawana blacha z dołu i tyłu silnika za skrzynią biegów (zamieszczam zdjęcie tego elementu). Po założeniu przewodu problem pojawił się z obiegiem wody, raz w obiegu na zagrzanym silniku idzie woda raz samo powietrze, nie ma też grzania w kabinie tylko zimne powietrze. A temperatura cały czas pokazuje 90st.C. Mechanik powiedział że termostat jest ok bo wszystkie przewody są ciepłe, dodał tez że jest wysokie ciśnienie w układzie i to one mogło spowodować wysunięcie się przewodu. Co może być powodem tego że nie działa grzanie podczas jazdy? i czemu nie ma płynnego przepływu płynu chłodniczego?. o Proszę o pomoc w temacie o ile to możliwe. Dodam że samochód Audi a6 c5 2,0 benzyna 130 km.