Twardy pedał hamulca.
Twardy pedał hamulca.
Witam. W tamtym tygodniu odpaliłem samochód i pedał hamulca był twardy. Jednak postanowiłem przejechać się celem sprawdzenia po około 1 km wszystko wróciło do normy samochód zachowywał się poprawnie. Dzisiaj ta sama sytuacja wyjeżdżam rano do pracy i taki sam objaw. Ma ktoś może jakieś pomysły co może być przyczyną takiego stanu. Od czego zacząć diagnozę czy jak vag-a podłącze to coś wyjdzie? Proszę o sugestie.
- Doc
- Administrator
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
airwolff, przeczytaj 
a6-c5-twardy-pedal-hamulca-vt10610.htm
twardy-pedal-hamulca-po-dluzszym-postoju-vt55118.htm
a6-c5-19tdi-twardy-pedal-hamulca-czy-ta ... t27921.htm
-a6-c5-twardy-pedal-hamulca-migajaca-ko ... t42744.htm
a6-c5-twardy-pedal-hamulca-i-calkiem-po ... 945,15.htm
itd

a6-c5-twardy-pedal-hamulca-vt10610.htm
twardy-pedal-hamulca-po-dluzszym-postoju-vt55118.htm
a6-c5-19tdi-twardy-pedal-hamulca-czy-ta ... t27921.htm
-a6-c5-twardy-pedal-hamulca-migajaca-ko ... t42744.htm
a6-c5-twardy-pedal-hamulca-i-calkiem-po ... 945,15.htm
itd

2007-12-08, Doc / Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Audi A6 / A7 w Polsce. Kontakt z redakcją.
Potrzebuję porady diagnozowałem troszkę to swoje autko i to co mi się nasunęło vacum jak odepnę przewód od ściany z przodu samochodu zasysa powietrze nie wiem jakie ma podciśnienie ale jak palec przyłożę to czuć że wciąga. Przy pracującym silniku jak kilka razy szybko nacisnę pedał hamulca to robi się twardy jak się zrobi twardy naciskam cały czas i po kilku sekundach opuszcza się na dól po następnej chwili wszystko wraca do normy. I jeszcze jedno to co mi się nasunęło przewód od vacum ten co wchodzi przez z ścianę i łączy się z servo jest jakby luźny przechodzi on przez taka gumę w tej ścianie i właśnie w tym miejscu jest luz. Natomiast ten od serwo jest bardzo szczelnie osadzony w tej gumie. I to było by chyba wszystkie wnioski.
- czarnykurczak
- Forum Audi A6 / A7
U mnie z reguły po dłuższym postoju pedał hamulca robi się twardy. Po odpaleniu silnika problem ustępuje a hamulce... Cóż, wydają się takie sobie. Chociaż zdarzyło się, że od razu po zgaszeniu silnika pedał zrobił się twardy i żeby odpalić audi musiałem dość długo kręcić rozrusznikiem.
Były 2 golfy, jest audi
.
Jeszcze sobie kupię golfa mk4... R32

Jeszcze sobie kupię golfa mk4... R32