3.0 TDI Proste końcówki wydechów zamiast zakrzywionych
-
- Forum Audi A6 / A7
- Abster
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Abster
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Koledzy w wątku już jest jak pozbyć się tych zakrzywionych, a jak wygląda montaż nowych ?
Najlepiej na przykładzie ultera model N1-90RS fi 55, one są wciskane, przykręcane czy jeszcze coś innego ? Bo właśnie ten model kupiłem na aukcji ( nieużywane w dobrej cenie ) ale nie było nic więcej oprócz końcówek, żadnej instrukcji montażu. Jak je zamocować ?
Najlepiej na przykładzie ultera model N1-90RS fi 55, one są wciskane, przykręcane czy jeszcze coś innego ? Bo właśnie ten model kupiłem na aukcji ( nieużywane w dobrej cenie ) ale nie było nic więcej oprócz końcówek, żadnej instrukcji montażu. Jak je zamocować ?
Oryginalna pełna opcja S-Line
-
- Forum Audi A6 / A7
Jezdze juz ze trzy miesiace i nic sie nie odkrecilo, bo niby czemu mialoby sie samo odkrecic?? Jak masz spawarke i umiejetnosci to sie mozesz bawic, mnie dwie obejmy kosztowaly 6zl i chwila wlasnej pracy. Dojazd do jakiegokolwiek warsztatu i zaplacenie Czesiowi czy innemu Marianowi wyszlo by troche wiecej. No i bez problemu moge w kazdej chwili bardziej wysunac koncowke, wsunac, obrocic jak zmienie zdanie, bez ciecia spawow i babrania sie. Po co sobie zycie komplikowac...
-
- Forum Audi A6 / A7
No faktycznie, znacznie lepiej bede spal noca ze swiadomoscia ze mam przyspawane koncowki JAK W ORI a nie skrecone obejmą, ktorej kompletnie nie widac - komedia 
Szkoa dyskusji bo nie przekonasz mnie ze lepiej przyspawac. Wolalem przykrecic bo w kazdej chwili sam moge w 5 minut zmienic ich polozenie albo wymienic na inne, to jest zaleta, a wad zadnych nie widze w SPAM do spawania.

Szkoa dyskusji bo nie przekonasz mnie ze lepiej przyspawac. Wolalem przykrecic bo w kazdej chwili sam moge w 5 minut zmienic ich polozenie albo wymienic na inne, to jest zaleta, a wad zadnych nie widze w SPAM do spawania.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Dawid
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 AQD 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Co do tego to wlasnie widzialem ostatnio jak koles jechal z takimi niefajnymi plamami w kolo wydechow(mial na prosto).karolsieradz pisze:Tylko ciekawy jestem czy przy takich końcówkach i przy braku dpf zderzak nie będzie non stop czarny
Ja na pewno w cos takiego pojde tez bo zupelnie inaczej to wyglada.
Mozecie potwierdzic,ze na 100% 90mm Ultery wchodzą ladnie ? Ja bede zakladal dyfuzor z krateczka(oryginal S-line)