3.0 TDI Proste końcówki wydechów zamiast zakrzywionych
-
- Forum Audi A6 / A7
3.0 TDI Proste końcówki wydechów zamiast zakrzywionych
Witajcie, zmieniłem w swoim Avancie zderzaki na poliftowe s-line (z tylu mam ten z szarym dyfuzorem i kratką). Wszystko piknie tylko te zakrzywione w dół końcówki wydechów pasują tam teraz jak świni siodło - w skrócie mówiąc psują wizualny efekt. Zderzak jest inaczej wyprofilowany. Koncowki zamiast lekko wystawac przed dyfuzor to sa schowane w głębii. Chcę wsadzić jakieś proste, jak w poliftach z DPF-em. Oryginalna taka koncowka 1szt. ok. 450zł w ASO wiec absurd. Ma ktos namiary na jakies fajnie pasujace proste końcowki, ktore nie wymagaja przerobek itp? Chodzi mi o cos jak najbardziej zblizonego do oryginalu czyli normalne okragle, sciete, o srednicy takiej jak ori. Bede wdzieczny za ewentualne zdjecia jak to wyglada na aucie.
Ogladalem jakies na stronie Ultera, nawet nie drogie, tylko musze pomierzyc jakie dlugie musialy by byc i jaka srednica.
Ogladalem jakies na stronie Ultera, nawet nie drogie, tylko musze pomierzyc jakie dlugie musialy by byc i jaka srednica.
-
- Forum Audi A6 / A7
Dzięki za konkretną odpowiedź. Mierzyłem dziś rurę w innym Avancie bo swojego jeszcze nie mam i średnica rury wychodzącej z tłumika 55mm czyli faktycznie powinno siedzieć idealnie, natomiast średnica samej końcówki 80mm. A jak poradziłeś sobie ze starymi końcówkami (tymi zakrzywionymi w dół)? Odciąć je w odpowiednim punkcie? Zauważyłem że one są punktowo spawane do rury chyba w trzech czy czterech miejscach. Może te spawy unieszkodliwić i te stare końcówki po prostu zdjąć?daniel1997 pisze:marcelTDI, ja zakupiłem na stronie ultera model N1-90RS fi 55
pasują idealnie na rury jak z fabryki
- pieniek812
- Forum Audi A6 / A7
Polecam takie
http://allegro.pl/koncowki-okragle-90mm ... 63412.html
http://allegro.pl/koncowki-okragle-90mm ... 63412.html
- Audi A6 Warsztat
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zbigniew
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant