Climatronic nie chłodzi
Climatronic nie chłodzi
Witam. Na wstępie zaznaczę, że przeczytałem mnóstwo podobnych historii i nic mi to nie dało. Przy włączeniu klimy słychać takie pstryknięcie po czym normalnie dmucha, ale z taką temperaturą jaka jest na zewnątrz, po otwarciu maski słychać tylko dmuchawę, wentylator chłodnicy się nie załącza. Klima była puściutka, dzisiaj świeżo nabita, komputer nie pokazał żadnego błedu. Facet w serwisie mówił, że sprężarka nie rusza i jakieś ciśnienie się pojawia dopiero po dodaniu obrotów, wtedy było już czuć troszkę chłodu. Nie wiem co mogę zrobić, sprawdziłem wszystkie bezpieczniki, bo od czegoś trzeba zacząć, ale chyba nie tędy droga.
Dysan, Ale mieli zapięte manometry na instalacji? Wiatrak rusza, kiedy jest taka potrzeba. Wszystko zależy od ciśnienia czynnika. A no mniejsza o technologię. Ogólnie może ci się ślizgać sprzęgiełko elektromagnetyczne.
Najlepiej podjedź do specjalizującego się warsztatu gdzie ci to dobrze ogarną, bo jeśli pada ci sprężara... to jak się zatrze i pójdzie syf w instalacje, to się załamiesz kosztami :P
Możesz też mieć problem w climatronicu itd. Niestety jak nie masz wiedzy, to sam raczej nie ogarniesz.
Najlepiej podjedź do specjalizującego się warsztatu gdzie ci to dobrze ogarną, bo jeśli pada ci sprężara... to jak się zatrze i pójdzie syf w instalacje, to się załamiesz kosztami :P
Możesz też mieć problem w climatronicu itd. Niestety jak nie masz wiedzy, to sam raczej nie ogarniesz.