Słabe hamowanie na 18
Słabe hamowanie na 18
Witam..zakładam nowy temat bo nie znalazłem nic na forum a ni na necie...a wiec o ile na zimówkach 16kach hamowanie jest w miarę o tyle zakładając na wiosnę i jeżdżąc 18ki czuje ze przy każdym hamowaniu samochód płynie mi parę metrów dalej,tak jak by wciśniecie hebla nic nie dawało..i pytanie wystarcza jakieś lepsze klocki(tych już dawno nie wymieniałem ale i na początku problem był raczej ten sam) czy może dorzucić trochę kasy i kupić (przynajmniej na przód póki co ) jakieś lepsze tarcze nacinane+kloce.. jeśli tak to jakie,bo tyle co i pozytywów na forum do ATE,TRW,Brembo to i tyle negatywów a to zwichrowało ATE z klockami freedoo po 10tys. TRW się grzeją,Brembo do sportu, nie do jazdy dziennej bo rozgrzać trzeba..itd eh 

Nigdy nie wymuszaj pierwszeństwa, ani nie zajeżdżaj drogi starszemu samochodowi. Tamten gość prawdopodobnie nie ma nic do stracenia.
Ten pierwszy czytałem i odpada,zwiększyć średnicy mi nie trzeba
na ten drugi trzeba raczej cały wieczór ale już parę ciekawych rzeczy znalazłem..oby była odpowiedz na pytanie co robić
ale raczej czy zmienić same klocki czy i tarcze w przypadku fel 18 raczej nie będzie 

Nigdy nie wymuszaj pierwszeństwa, ani nie zajeżdżaj drogi starszemu samochodowi. Tamten gość prawdopodobnie nie ma nic do stracenia.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: