Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

El składane lusterka

Elektryka
ODPOWIEDZ
j4cek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

El składane lusterka

Post autor: j4cek » 28 mar 2015, 09:18

Witam,

ostatnio dręczy mnie pewien problem, mianowicie dlaczego nie zawsze po zamknięciu auta lusterka się składają?? z dwa dni jest ok i zawsze się składają później parę razy nie i tak w kółko a już najbardziej denerwujące jest to jak się złożą a później nie chcą rozłożyć po otworzeniu auta i muszę chodzić i ręcznie je otwierać :/

ma ktoś jakieś lekarstwo?

daw2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daw2 » 31 mar 2015, 21:00

Ja też się meczę.Skladaja się ale przy rozkładaniu lusterko kierowcy otwiera się za daleko. (Aż do konca przejazdu) Nie wiem może to się jakoś programuje . Ktoś wie gdzie mozna kupić szybkę do lusterka kierowcy podgrzewana i sciemniająca sie?
Pomogłem? Kliknij

Awatar użytkownika
kot919
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Audi Forum
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: kot919 » 07 kwie 2015, 11:46

W oryginale lusterka nigdy nie składały się samoistnie - ktoś musiał taki mechanizm dołożyć ... j4cek, aby coś zaradzić trzeba by znać mechanizm który ktoś wcześniej zastosował.

daw2, Na Twoją przypadłość jest rada ... w mechaniźmie lusterka jest taki mechaniczny bolec, którego zadaniem jest zablokować je, gdy już się otworzy ... z uwagi na konstrukcję lusterka, zamontowany on został w sposób ruchomy (chowa się w metalową ramę) a jego wysunięcie powoduje sprężyna. Mechanizm ten z czasem ulega zabrudzeniu, przez co raz wsunięty bolec zatrzymuje się, przez co nie jest w stanie zablokować lusterka w odpowiednim momencie.

Poniżej zdjęcie które przedstawia ten bolec:

Obrazek

Jest kilka możliwości aby to naprawić, ale to napisz do mnie na PW to coś wymyślimy pod Twój problem.

daw2
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: daw2 » 07 kwie 2015, 21:42

Wydaje mi sie ,że to oryginał audi. Na tunelu środkowym jest pokrętło do regulacji lewego lusterka ,prawego i złozenia lusterek do szyby auta. W lusterku Wszystko wygląda na oryginał. Kostka do lusterka jest 10 pinowa.
Pomogłem? Kliknij

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja