ostatnio dręczy mnie pewien problem, mianowicie dlaczego nie zawsze po zamknięciu auta lusterka się składają?? z dwa dni jest ok i zawsze się składają później parę razy nie i tak w kółko a już najbardziej denerwujące jest to jak się złożą a później nie chcą rozłożyć po otworzeniu auta i muszę chodzić i ręcznie je otwierać
Ja też się meczę.Skladaja się ale przy rozkładaniu lusterko kierowcy otwiera się za daleko. (Aż do konca przejazdu) Nie wiem może to się jakoś programuje . Ktoś wie gdzie mozna kupić szybkę do lusterka kierowcy podgrzewana i sciemniająca sie?
W oryginale lusterka nigdy nie składały się samoistnie - ktoś musiał taki mechanizm dołożyć ... j4cek, aby coś zaradzić trzeba by znać mechanizm który ktoś wcześniej zastosował.
daw2, Na Twoją przypadłość jest rada ... w mechaniźmie lusterka jest taki mechaniczny bolec, którego zadaniem jest zablokować je, gdy już się otworzy ... z uwagi na konstrukcję lusterka, zamontowany on został w sposób ruchomy (chowa się w metalową ramę) a jego wysunięcie powoduje sprężyna. Mechanizm ten z czasem ulega zabrudzeniu, przez co raz wsunięty bolec zatrzymuje się, przez co nie jest w stanie zablokować lusterka w odpowiednim momencie.
Poniżej zdjęcie które przedstawia ten bolec:
Jest kilka możliwości aby to naprawić, ale to napisz do mnie na PW to coś wymyślimy pod Twój problem.
Wydaje mi sie ,że to oryginał audi. Na tunelu środkowym jest pokrętło do regulacji lewego lusterka ,prawego i złozenia lusterek do szyby auta. W lusterku Wszystko wygląda na oryginał. Kostka do lusterka jest 10 pinowa.