Raczej olej-najwyraźniej nie służy twojemu silnikowi. Jedyne co mogę zaproponować to zmianę oleju na poprzedni. Jeśli objawy ustaną... nie muszę chyba pisać?

No masz ci los...olej z górnej półki 230zł a tu takie cóś....nie będę tego wylewał bo dopiero co go wlałemmetyoo pisze:Płukankę możesz wykluczyć, bo wyleciała razem z olejem.
Raczej olej-najwyraźniej nie służy twojemu silnikowi. Jedyne co mogę zaproponować to zmianę oleju na poprzedni. Jeśli objawy ustaną... nie muszę chyba pisać?
Mechanik mi doradził bo lepiej usunie to co płukanka wymyła no i żeby usunąć reszki jej samej aby nie została w silniku.egoonn pisze:kto wpadł na pomysł po płukance zalać minerała :shock: na głowice wąskokanałową tak jak pisał przedmówca zmiana oleju teraz tylko , czyli płukanka nowy olej i zobacz jak będzie , pompa do sprawdzenia tez jest , miska jak była czyszczona to chyba nie trzeba jak była też oliwa zalewana dobra ( syntetyk )
Ciebie tez proszę o wytłumaczenie mi tego co napisałem wyżej do egoonn-aMazdomania pisze:Masz przyczynę swojego problemu.marecki3275 pisze:Dodam jeszcze że po płukance najpierw wlałem zwykłego minerala
Zrobiłem dokładnie tak jak napisałeśmetyoo pisze:Prędzej zrobiłbym płukankę na świeżym mineralnym, niż na smole, a później przelać niepotrzebnie olej. Zmieniłeś chociaż 2x filtr oleju, czy tylko raz?
Myślisz że łańcuch by się już rozciągnął tak nagle?Ziomek pisze:Kup jeszcze raz valvo i zmień razem z filtrem, jak się nie poprawi to pewnie łańcuch.